Σαφή προειδοποίηση ότι δεν μπλοφάρει με το δίλημμα των πρόωρων εκλογών απευθύνει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. «Δεν μπλοφάρω, δεν δραπετεύω από τα προβλήματα, δεν υπολογίζω την υστεροφημία μου μπροστά στις επιτακτικές ανάγκες και το μέγεθος των προκλήσεων», τονίζει ο πρωθυπουργός, ενώ χαρακτηρίζει «αστεία πράγματα» τις αιτιάσεις ότι έχει επιλέξει στρατηγική εξόδου όπως ο Κώστας Καραμανλής.

«Είμαι έτοιμος να με ξανακρίνουν οι πολίτες», επισημαίνει και επιτίθεται στον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και την Αλέκα Παπαρήγα και τον Αλέξη Τσίπρα, έχοντας -αντιθέτως- καλές κουβέντες για τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Ακολουθούν οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του πρωθυπουργού στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Real News.

«Συνεχίζουμε σταθερά την πορεία μας για τη σωτηρία και την αναμόρφωση της πατρίδας μας ή την οδηγούμε σε αποσταθεροποίηση και, άρα, στον άμεσο κίνδυνο να βρεθούμε πάλι στο σημείο μηδέν;».

«Έδωσα και δίνω όλο μου τον εαυτό για να αποφύγει η χώρα μου τη χρεοκοπία, ανέλαβα ιστορικές ευθύνες, με πολλή περίσκεψη, αλλά χωρίς ποτέ να δειλιάσω. Και είμαι έτοιμος να με ξανακρίνουν οι πολίτες, όποτε χρειαστεί».

«Παρά τρίχα γλιτώσαμε τη χώρα από τον εφιάλτη της χρεοκοπίας. Με τις προσπάθειες και τις θυσίες όλων, βαδίζουμε σταθερά στον δρόμο της σωτηρίας και της αναμόρφωσης».

«Ήττα για μένα θα ήταν να μην προσφέρω τα μέγιστα στη μαχη για την αλλαγή της Ελλάδας».

«Ο πρόεδρος της Ν.Δ. άλλα κάνει μέσα, άλλα λέει έξω. Η διγλωσσία είναι απροκάλυπτη. Η σκοπιμότητα προφανής».

«Το δίκαιο είναι να πάψει η ατιμωρησία στη χώρα μας και να αποδοθούν ευθύνες, αν και όπου υπάρχουν».

«Όπου χρειαστεί να επανεξετάσουμε πολιτικές, αυτό θα αξιολογηθεί και θα το κάνουμε».