Το χαρακτηριστικό σακίδιο του Σταύρου Θεοδωράκη «βγάζει» τις ιδέες του και με «χαλί» την κρητική μουσική, ο διάσημος Σωτήρης Γκορίτσας σκηνοθετεί το πρώτο προεκλογικό σποτ του κόμματος.

Στο τρίλεπτο βίντεο παρουσιάζεται φωτογραφικό υλικό από την, μέχρι στιγμής, πολιτική παρουσία του Θεοδωράκη και σε λεζάντες οι θέσεις του «Ποταμιού». Με το σλόγκαν «Πολιτική για όλους» και τον πρόεδρο του να εμφανίζεται αυτός και σχεδόν ουδείς άλλος από τον συνδυασμό του, διαβάζουμε τι επιδιώκει.

Υπό τους ήχους της μουσικής του νησιού του, τονίζεται στο σποτ ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης θέλει να πετύχει αρκετά. Βασικότερα; «Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών», «Περιορισμός των επιχορηγήσεων προς τα κόμματα κατά 50%», «Περιορισμός των βουλευτών σε 200», «Διαχωρισμός εκκλησίας – κράτους», «Σχολικά γεύματα στα Δημοτικά για όλους τους μαθητές», «Δικαίωμα στο σύμφωνο συμβίωσης για όλα τα ζευγάρια», «Αναθεώρηση του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ», Στήριξη όλων των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι με υπηρεσίες υγείας και καθημερινή φροντίδα», «Αυστηρή συνοριακή φύλαξη και φροντίδα για τους μετανάστες που ήδη ζουν στη χώρα», «Επέκταση του επιδόματος ανεργίας για 2 χρόνια μέχρι η ανεργία να πέσει κάτω από το 10%», «Κουπόνι για να πηγαίνουν όλα τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς», ενώ τονίζει -γραπτώς- ότι «η μόνη πραγματική λύση για την ανεργία είναι να ξαναπάρει μπροστά ο ιδιωτικός τομέας».

Μετά από όλα αυτά βλέπουμε μια φωτογραφία ενός αγοριού να κάνει μια βουτιά -πιθανότατα- σε ποτάμι, για να κλείσει το βίντεο.