«Οι μάσκες έπεσαν. Θα πρέπει να σταματήσουμε την καταστροφή», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σήμερα στο Λασίθι, όπου βρέθηκε συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Κρήτη.

Ο κ. Τσίπρας, αφού επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση, ανέφερε ότι ΣΥΡΙΖΑ έχει όραμα και αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Κρήτη, ώστε να τη μετατρέψει σε πυλώνα παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου.

Τον Αλέξη Τσίπρα, που συνοδευόταν από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης Μιχάλη Κριτσωτάκη και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Λασιθίου, καθώς και τον βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνο Δερμιτζάκη, υποδέχθηκαν στελέχη, μέλη, ψηφοφόροι και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου.

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την περιοδεία του από τη Νεάπολη, όπου εγκαινίασε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Άγιο Νικόλαο. Εκεί εγκαινίασε το εκλογικό κέντρο της «Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης», ενώ συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκη, με τον οποίο συζήτησαν θέματα της πόλης, καθώς και με φορείς και κατοίκους της περιοχής.

Τόσο στη Νεάπολη, όσο και στον Άγιο Νικόλαο, υποδέχθηκαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με μαντινάδες και αντικυβερνητικά συνθήματα, με βασικό «Σε ένα μήνα Σαμαράς και ΠΑΣΟΚ θα φύγουν, ήρθε η ώρα της Αριστεράς», και τον κ. Τσίπρα να τονίζει ότι «πρέπει να σταματήσουμε την καταστροφή».

Ο κ. Τσίπρας πήγε, επίσης, στη Σητεία, όπου επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Σητείας και ενημερώθηκε από τη διοίκηση, τους εργαζόμενους του νοσηλευτικού ιδρύματος αλλά και από εκπροσώπους φορέων της περιοχής για τα ιδιαίτερα σημαντικά προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία του νοσοκομείου αλλά και γενικότερα του τόπου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, τόνισε ότι «είναι αδικαιολόγητο κι εγκληματικό να μην υπάρχει καρδιολόγος στο νοσοκομείο της Σητείας» ενώ μιλώντας για την περιοχή, την χαρακτήρισε ως «πύλη του παράδεισου»
Παράλληλα αντάλλαξε ευχές και συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής. Χαρακτηριστική ήταν η συνομιλία του με έναν υπέργηρο Κρητικό: «Εγώ παιδί μου είμαι 96 χρονών οπότε τι να μου πει κανένας να τα εκατοστίσω;», και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αγκαλιάζοντας τον και χαμογελώντας, να του απαντάει: «Εγώ σου εύχομαι να τα χιλιάσεις!».

Το απόγευμα, ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί τον Μακρύ Γιαλό και το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Ιεράπετρα.