Έκπληκτος έμεινε ο κυβερνητικός βουλευτής Χρήστος Κέλλας όταν ενημερώθηκε ξαφνικά ότι τελικά δεν θα συμμετάσχει στην αποστολή του πρωθυπουργικού αεροσκάφους που φέρνει το Μεγάλο Σάββατο το Άγιο φώς από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα, και στη συνέχεια με C 130 στη Λάρισα για να διαμοιραστεί σε άλλους προορισμούς.

Όπως μεταδίδει το thessalianews.gr, επικαλούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας «Κόσμος», ο βουλευτής της ΝΔ ξεκίνησε από τη Λάρισα στις 03:00 τα ξημερώματα για να βρίσκεται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 07:00, ώρα που επρόκειτο να αναχωρήσει η σχετική πτήση.

Όμως, φτάνοντας, κόντεψε να …λιποθυμήσει όταν τον ενημέρωσαν, αρμοδίως, ότι τελικά δεν θα συμμετάσχει στην αποστολή διότι τέθηκε θέμα από την πατρίδα του τη Λάρισα. Οι εξηγήσεις, στις εύλογες διαμαρτυρίες του βουλευτή, δόθηκαν σε υψηλό επίπεδο, αλλά ήταν προφανές ότι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο διότι το βέτο ήταν συγκεκριμένο και υπέκρυπτε… απειλή, αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ.

Το αεροπλάνο αναχώρησε τελικά μόνο με τον υφυπουργό Εξωτερικών Άκη Γεροντόπουλο και τον εκπρόσωπο της Βουλής Γιάννη Μαρκογιαννάκη, οι οποίοι επέστρεψαν με το Άγιο Φως.

Ο Χρήστος Κέλλας αναγκάστηκε να παραμείνει στην Αθήνα, ώστε να βρίσκεται στην επίγεια υποδοχή, για να επιστρέψει εν τέλει στη Λάρισα, με το αυτοκίνητό του, προ της Αναστάσεως, αφού στο C130 που απογειώθηκε αμέσως μετά από το Ελ. Βενιζέλος για το αεροδρόμιο της 110 Π.Μ., βρίσκονταν μόνον ο Άκης Γεροντόπουλος.