Η Ευρώπη κινείται σε ρυθμό… Ποταμιού, καθώς το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη έκανε ξανά την εμφάνιση του σε δημοσίευμα του εξωτερικού. Αφού το… συνέκριναν με τον Μπέπε Γκρίλο, ένα νέο δημοσίευμα -γερμανικό αυτή τη φορά- τον χαρακτηρίζει ως τον «τηλεοπτικό αστέρα που αιφνιδιάζει τα ελληνικά κόμματα». Αυτός είναι και ο τίτλος που έδωσε στο κομμάτι η εφημερίδα Die Welt, το οποίο αναδημοσίευσε η Deutsche Welle.

H εφημερίδα σημειώνει: «Φαίνεται πως το Ποτάμι δύο μήνες μετά την ίδρυσή του έχει τις καλύτερες προοπτικές να σπάσει όλα τα φράγματα» και εξηγεί πως «καλύπτει ένα κενό, εκεί όπου κάποτε βρισκόταν η κεντροαριστερά. Το σοσιαλδημοκρατικό ΠΑΣΟΚ από ένα κόμμα εξουσίας έγινε ένα μικρό κόμμα, μια συνέπεια για την υποστήριξη του στην επιβαλλόμενη από την τρόικα πολιτική λιτότητας». Συνεχίζει αναφερόμενο στον ΣΥΡΙΖΑ: « Αντʼ αυτού, στα αριστερά ενισχύθηκε μια πολύ ορμητική δύναμη, ο ριζοσπαστικός ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Σε πολλές δημοσκοπήσεις μέχρι τώρα προηγείτο ελαφρά της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά, σε άλλες ακολουθούσε με μικρή απόσταση. Αλλά τώρα το Ποτάμι, είναι ένας από τους νέους διεκδικητές με τις μεγαλύτερες πιθανότητες στην ομάδα των κομμάτων που βρίσκονται στην κορυφή».

Γερμανοί εναντίον Σόιμπλε για Ελλάδα

«Η κυβέρνηση υπερασπίζεται τους Έλληνες απέναντι στο κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος και πάλι στη Welt. Το δημοσίευμα αναφέρεται στην επιστολή που έστειλε ο Μπερντ Λούκε, πρόεδρος του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία στον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με την οποία συγκρίνει στοιχεία της Τρόικας και της Eurostat και αμφισβητεί το πρωτογενές πλεόνασμα που δηλώνει η ελληνική κυβέρνηση. Η εφημερίδα παρατηρεί: «Το Μάιο γίνονται ευρωεκλογές. Ο πρόεδρος του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία βρίσκεται μέσα στην προεκλογική περίοδο και επειδή τα πράγματα εν τω μεταξύ σαφώς ησύχασαν στο πεδίο της ευρωκρίσης σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, χρειάζεται ειδήσεις οι οποίες να δικαιολογούν την ύπαρξη του κόμματός του. Μέχρι τώρα η Εναλλακτική για τη Γερμανία είναι για την κοινή γνώμη συνδεδεμένη με το θέμα Ευρώπη και την κριτική στάση της απέναντι στην ευρωζώνη».