Έστησε τη σουηδέζα δημοσιογράφο Κάισα Έκις Έκμαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη που είχε προγραμματιστεί την προηγούμενη Τετάρτη. Η Έκμαν, μάλιστα δεν λησμόνησε την ενόχληση που τις προκάλεσε η αργοπορία του και τη μετέφερε και στο κείμενό της, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα».

Στις φωτογραφίες  από τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τη σουηδέζα δημοσιογράφο φαίνεται ότι η άνεσή της προκαλεί αμηχανία στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, εξ ου και τα πλατιά χαμόγελα και το… γράπωμα του μαξιλαριού!

Παρόλα αυτά η 34χρονη Έκμαν εξετέλεσε την αποστολή της με τον δέοντα επαγγελματισμό, θέτοντας τα ερωτήματα που προορίζονταν για δημοσίευση στην εφημερίδα «ETC», ένα χαμηλής κυκλοφορίας έντυπο της σουηδικής Αριστεράς.

Όπως σημειώνει στον πρόλογό της ο κ.Τσίπρας καθυστέρησε επειδή είχε μόλις επιστρέψει από το Παλέρμο, όπου κατά τα λεγόμενά του τον υποδέχτηκαν σαν «άσο του ποδοσφαίρου», ενώ ο χρόνος που θα διέθετε στη συνέντευξη ήταν περιορισμένος καθώς αμέσως μετά τον περίμενε άλλο σημαντικό ραντεβού, με «τραγουδιστή-ακτιβιστή».