Δεν αποκλείει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, το ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβέρνηση συνεργασίας. Προσδιορίζοντας το πλαίσιο μιας προγραμματικής συμφωνίας, κάνει λόγο για «πολιτικές που θα ακακουφίσουν τους πολίτες και θα δημιουργήσουν βάσιμες ελπίδες ανάκαμψης».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ημερησία», ο κ. Κουβέλης καλεί τους πολίτες να υποστηρίξουν «τον προοδευτικό πόλο που συγκροτήσαμε για να ισχυροποιηθεί μια πρόταση που υπερβαίνει τη συντηρητική πολιτική και τον αριστερό λαϊκισμό. Στόχος μας είναι να συμμετέχουμε σε κυβερνητικές λύσεις με ξεκάθαρους όρους και διακριτές πολιτικές».

Ακόμη, προσθέτει ότι η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική Συνεργασία σε κυβέρνηση συνεργασίας σημαίνει ότι «κανένας δημόσιος υπάλληλος άξιος και παραγωγικός δεν θα φοβάται για την εργασία του», καθώς επίσης «μέτρα ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, τόνωσης της ρευστότητας, φορολογική μεταρρύθμιση. Και φυσικά, πολιτικές για να δοθεί ζωτικός χώρος στη νέα γενιά, σπάσιμο των κατεστημένων, ανατροπή της μιζέριας και των συμβιβασμών».

Ο κ. Κουβέλης εμφανίζεται αισιόδοξος για την εκλογική πορεία της ΔΗΜΑΡ, αναφέροντας ότι, όπως προκύπτει και από τις δημοσκοπήσεις, το κόμμα έχει υψηλή δημοφιλία στο χώρο των αναποφάσιστων, κάτι που -όπως λέει- του επιτρέπει να εκτιμά ότι η εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος θα είναι τελείως διαφορετική από τις μετρήσεις των δημοσκοπήσεων.