Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει η ΝΔ καθώς σημειώνεται διαρροή στελεχών προς άλλα κόμματα και υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Συγκεκριμένα ένας ακόμη παράγοντας της τοπικής αυτοδιοίκησης που προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία προσχώρησε στον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού για την Περιφέρεια Αττικής. Ο πρώην δήμαρχος Πεύκης Παύλος Καμάρας θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του κ. Σγουρού.

Ο Παύλος Καμάρας είναι η δεύτερη ηχηρή προσχώρηση «γαλάζιου» τοπικού παράγοντα στην παράταξη του Γ. Σγουρού, μετά από αυτή του Νίκου Χαρδαλιά του Βύρωνα που οριστικοποιήθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα, προκαλώντας ένα ακόμη ρήγμα στον συνδυασμό του Γιώργου Κουμουτσάκου, που στηρίζεται επισήμως από τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά.

Ανάλογες κινήσεις συμβαίνουν στο Βόλο όπου γαλάζια στελέχη προσχωρούν στον συνδυασμό Μπέου.

Όμοια είναι η εικόνα στην Πελοπόννησο όπου ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Δ. Τσιγκούνης εντάχθηκε στον συνδυασμό του Γιάννη Μανώλη.

Προβλήματα φαίνεται να υπάρχουν και στον Πειραιά όπου ο Β. Μιχαλολιάκος ζήτησε από τον Κ. Αρβανιτόπουλο να διευκρινίσει ποιον υποστηρίζει στον Πειραιά, μετά την παρουσία του στην ανακοίνωση του συνδυασμού Μώραλη.