Το ζητούμενο των ευρωεκλογών είναι αν θέλουμε μία Ευρώπη που κατακερματίζεται ή μία δυνατή, ενιαία Ευρώπη, τόπο ζωής και ευημερίας για τους πολίτες της, σημειώνει σε συνέντευξή της στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων η Ευρωπαία επίτροπος Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ.

Αναφερόμενη στην Ελλάδα επισημαίνει ότι «τα τελευταία οικονομικά νέα δείχνουν πως υπάρχει ελπίδα ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλλίτερα. Πιστεύω επίσης πως οι Έλληνες κατανοούν ότι η Ευρώπη δεν τους άφησε στη μοίρα τους», σημειώνει.

Ειδικότερα, μιλώντας για το διακύβευμα των ευρωεκλογών του Μαΐου, η κ. Ρέντινγκ σημειώνει ότι «το ζητούμενο αυτήν τη φορά είναι το τι είδους Ευρώπη θέλουμε να έχουμε. Εάν θέλουμε να έχουμε μία Ευρώπη που κατακερματίζεται και δεν θα έχει τίποτε να πει στη διεθνή πολιτική σκακιέρα, εάν θα πρέπει να αφήσουμε μία κατακερματισμένη Ευρώπη στις επερχόμενες γενεές, η οποία δεν χαράσσει τη δική της πορεία, αλλά θα αφήνει σε άλλες ηπείρους, την Κίνα, τις Ινδίες, να επιβάλουν τη δική τους βούληση, εγώ όχι, δεν το θέλω αυτό και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τάσσομαι υπέρ μίας δυνατής Ευρώπης, που θα μπορεί να συμφωνεί μεταξύ της, μία Ευρώπη που θα μιλάει με μία φωνή, μία Ευρώπη που θα είναι ένας τόπος ζωής κι ευημερίας για τους πολίτες της».

Ως προς τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας σημειώνει: «Πιστεύω πως τα τελευταία οικονομικά νέα δείχνουν πως υπάρχει ελπίδα ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλλίτερα. Πιστεύω επίσης πως οι Έλληνες κατανοούν ότι η Ευρώπη δεν τους άφησε στη μοίρα τους. Υπήρξαν πολλές φωνές, που κάποια δεδομένη στιγμή είχαν δηλώσει ότι η Ελλάδα έπρεπε να φύγει από την ΕΕ, να εγκαταλείψει το ευρώ και όμως είπαμε όχι, ότι είναι μέλος της (ευρωπαϊκής) οικογένειας και θα πρέπει να παραμείνει στην οικογένεια και θα κάνουμε τα πάντα για να τους βοηθήσουμε.

Και υπήρξε πολύ δύσκολο, κι από τη μία πλευρά, κι από την άλλη, υπήρξε πολύς κόσμος που υπέφερε στην Ελλάδα και γνωρίζω πως απογοητεύθηκε πολύ, όμως όλα πάνε καλλίτερα και το μέλλον των Ελλήνων θα είναι ένα μέλλον όπου το Κράτος θα λειτουργεί, όπου τα παιδιά δεν θα χρειάζεται από τη γέννησή τους κιόλας να πληρώνουν για ένα χρέος που τους κληροδότησαν οι παππούδες κι οι γονείς τους, όπου οι επιχειρήσεις χάρις στο εμπορικό δαιμόνιο και την εφευρετικότητα του ελληνικού λαού θα ανακτήσουν το σφρίγος τους».