Τους λόγους που αποφάσισε να σχηματίσει «Το Ποτάμι» εξήγησε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Υπήρχε ένας προβληματισμός ότι κάτι πρέπει να γίνει. Η τελική απόφαση πάρθηκε μέσα Φλεβάρη», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Από την πρώτη μέρα που εμφανιστήκαμε υπήρξαν κάποιοι αναποφάσιστοι, που μας πρόσεξαν».

Στο ερώτημα που του τίθεται γιατί αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική και με τι εφόδια, απαντά: «Κάποιος που γεννήθηκε σε κομματικό σωλήνα έχει καλύτερες προσλαμβάνουσες από την κοινωνία; Εγώ δεν τα πιστεύω αυτά. Ένας πολίτης αποφασίζει μαζί με άλλους να δώσουν μια πρόταση στον κόσμο».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στα έξοδα του «Ποταμιού» που δημοσιεύονται και είπε: «Δεν πιστεύουν τα έξοδα που λέμε γιατί έχουν συνηθίσει στην πολυτέλεια. Είναι εκνευριστικό να θέτουν τα ερωτήματα οι άνθρωποι που έχουν κατασπαταλήσει το χρήμα».

Και ξεκαθάρισε: «Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα “χειροποίητο κόμμα” κόντρα στα άλλα σπάταλα κόμματα».

Και τεκμηρίωσε την άποψή του λέγοντας ότι θα κρατήσουν ένα γραφείο και τα υπόλοιπα θα λειτουργούν μέσω Διαδικτύου.

«Πρέπει να μειωθεί η χρηματοδότηση των κομμάτων», υποστήριξε.

Αναφερόμενος στο σχόλιο του Νίκου για το άγιο φως, είπε: «Είναι υπερβολή να μου χρεώνουν απόψεις υποστηρικτών του “Ποταμιού”». Και τόνισε: «Δεν είναι σωστό οι πολιτικοί να παίζουν με το θρησκευτικό συναίσθημα του κόσμου. Δεν πρέπει να καπηλευόμαστε την πίστη».

Ο επικεφαλής με το «Ποτάμι» είπε: «Για τον κόσμο ήμουν ο Σταύρος. Αυτό δεν θα το αλλάξω ξαφνικά. Γι’ αυτό στις συγκεντρώσεις μου δε βγάζω λόγο, αλλά ακούω τους πολίτες» και συμπλήρωσε: «Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να μιλάει και με τους υπουργούς και με τις πόρνες».

Αναφερόμενος στις αναφορές του Πάνου Καμμένου ότι θεία του είναι η Δάφνη Σημίτη, ανέφερε: «Όσο και να ψάχνω τα γενεαλογικά μου δέντρα, δεν υπάρχει κάποια σχέση με τις συζύγους των ηγετών».

Ξεκαθάρισε πάντως ότι στόχος τους δεν είναι «να γίνουμε δεκανίκι του παλιού πολιτικού συστήματος, αλλά θέλουμε κάποια στιγμή να κυβερνήσουμε». Και τόνισε: «Με 3% πας σπίτι σου, Το Ποτάμι στοχεύει σε διψήφιο αριθμό».