Για την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στους υποψήφιους δημάρχους Θεσσαλονίκης και είπε ότι: «Είχα μια πολύ καλή συνεργασία με τον Μπουτάρη. Αυτό δε σημαίνει ότι ο Σταύρος Καλαφάτης δεν θα είναι ένας καλός δήμαρχος. Ο κάθε ένας δίνει τη μάχη του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.

Και τόνισε: «Δεν είμαστε εμείς αυτοί που διχάζουμε. Άλλοι ήρθαν από το πουθενά να διεκδικήσουν ένα ρόλο. Έχουμε φέρει πολύ σημαντικά αποτελέσματα στην Κεντρική Περιφέρεια».

Μετά τους υπαινιγμούς του για τον Γιάννη Ιωαννίδη, τον οποίο στήριξε επίσημα η Νέα Δημοκρατία, είπε: «Σέβομαι ιδιαίτερα τον Ιωαννίδη, τιμώ την πορεία του. Η αυτοδιοίκηση όμως έχει άλλους κανόνες».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ρωτήθηκε και για τη σχέση του με την ηγεσία του κόμματος και δήλωσε: «Η Νέα Δημοκρατία είναι ο κόσμος της και με τον κόσμο δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ο κόσμος μένει ο ίδιος, οι αρχηγοί όμως αλλάζουν». Ξεκαθάρισε ακόμη ότι δεν διατηρεί καθόλου καλές σχέσεις με την ηγεσία αλλά εκείνος, όπως είπε τουλάχιστον, δεν έχει ευθύνη. «Εμένα με ενδιαφέρει να κάνω καλά τη δουλειά μου. Θέλω να προσφέρω στην πολιτική. Το μόνο που ζητάμε, είναι να κριθούμε για το έργο μας από τους πολίτες».

Σχολίασε όμως και τις δηλώσεις του Μάρκου Μπόλαρη λέγοντας: «Η κ. Πατουλίδου είναι ένα σύμβολο. Η κ. Πατουλίδου έδωσε την απάντησή της, η οποία με καλύπτει απόλυτα».

Ο κ. Τζιτζικώστας πάντως ανέφερε ότι: «Οι εκλογές είναι λάθος για τη χώρα. Η χώρα σήμερα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα».