Ανακοινώνονται σήμερα οι υπόλοιπες εξωκομματικές υποψηφιότητες που θα συμπληρώσουν το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με τους 42 υποψηφίους, σε ειδική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, μετά από καταμέτρηση που κράτησε περισσότερες από τρεις ώρες, βγήκαν τα αποτελέσματα με τους 34 πρώτους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο.

Συνολικά 78 ονόματα κομματικών στελεχών μπήκαν στην διαδικασία της κάλπης, με τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να έχουν δικαίωμα να βάλουν μέχρι επτά σταυρούς.

Η Σοφία Σακοράφα και ο Δημήτρης Παπαδημούλης θα είναι οι δυο υποψήφιοι που προέρχονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ μια θέση στο ψηφοδέλτιο θα έχει και ο νυν ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής.

Υποψήφιος για τις ευρωεκλογές θα είναι και ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής Γιάννης Μηλιός, η πολιτική επιστήμων και μέλος της Κ.Ε Ράνια Σβίγκου, η Σία Αναγνωστοπούλου, ο Χάρης Γολέμης, η Νατάσσα Θεοδωρακοπούλου, η Πέτη Πέρκα, η συνδικαλίστρια Ελένη Σωτηρίου, ο Χρήστος Λάσκος, ο Σωτήρης Μάρταλης, ο Γιάννης Μπουρνούς,ο Αλέξης Μπένος, αλλά και η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Από τους ανήκοντες στην Αριστερή Πλατφόρμα, το δρόμο για τις Βρυξέλλες θα ακολουθήσουν τα μέλη της Κ.Ε Σόφη Παπαδόγιαννη, Δέσποινα Σπανού, ο Αλέκος Καλύβης, ο Γιάννης Τόλιος και η Μάγδα Σπηλιοπούλου.

Στη δεύτερη κάλπη που στήθηκε βρέθηκαν 16 εξωκομματικές υποψηφιότητες.

Το «εισιτήριο» πήραν οι 14, πλην του πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου και του πρύτανη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλου Αλμπάνη.

Οι 14 εξωκομματικές υποψηφιότητες, που προκρίθηκαν είναι:

Ξυδάκης Νίκος (δημοσιογράφος),
Αρχοντόπουλος Γιάννης (Συνδικαλιστής ΕΥΑΘ),
Κούνεβα Κωνσταντίνα (Συνδικαλίστρια Καθαριότητας),
Κούλογλου Στέλιος (Δημοσιογράφος),
Κατρούγκαλος Γιώργος (Συνταγματολόγος),
Χρυσόγονος Κώστας (Συνταγματολόγος),
Κωτσυφάκης Θέμης (Πρόεδρος ΟΛΜΕ),
Ρομπόλης Σάββας (Επιστημονικός Διευθυντής ΓΣΕΕ),
Χριστόπουλος Δημήτρης (Καθηγητής Παντείου),
Παπαδημητρίου Μάνια (Ηθοποιός),
Σουλεϊμάν Σετιχά (Ρομά),
Μανώλη Δήμητρα (Απολυμένη καθαρίστρια),
Χρηστακάκη Αλεξάνδρα (Δημοσιογράφος),
Βαρνάβας Δημήτρης (Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών)