Έμφαση στις εξελίξεις στην οικονομία έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του λίγο πριν την παρουσίαση του ευωρψηφοδελτίου της ΝΔ, ασκώντας παράλληλα έντονη κριτική στην αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στις ευρωεκλογές του Μαΐου τρία πράγματα έχουν σημασία: τι σηματοδοτούμε σε αυτή την κρίσιμη εκλογική μάχη, με ποιους σηματοδοτούμαι αυτή την εκλογική μάχη και ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν. Το τελευταίο, όπως ανέφερε ο κ. Σαμαράς, θα το αποφασίσει με την ψήφο του το εκλογικό σώμα. Έκανε μάλιστα για μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης που χαιρέτισαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που θέλουν την ανανέωση του τόπου.

«Οι μόνοι που στάθηκαν απέναντι είναι εκείνη που επιθυμούν κλειστή την πολιτική ζωή σε νέους ανθρώπους, να ελέγχεται από τον παλαιοκομματισμό, από τα κυκλώματα. Εμείς δεν μπορούμε να μιλάμε παλαιοκομματικά ούτε μικροκομματικά», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας ότι «η εντολή που έλαβε η κυβέρνηση τον Ιούνιο του 21012 ήταν σαφής: να κρατήσουμε τη χώρα στο ευρώ και να βάλουμε ένα τέλος στην κρίση, να ανοίξουμε τον δρόμο σε μια μακροχρόνια ανάπτυξη. Σήμερα κάνουμε ήδη τον πρώτο απολογισμό, αποτρέψιμε την έξοδο, βγάλαμε πλεόνασμα, δίνουμε κοινωνικό μέρισμα, βγήκαμε στις αγορές. Σήμερα μόνο η έκδοση τρίμηνων έντοκων γραμματίων του δημοσίου έπεσε στο 2,45. Ήταν 3,01 πριν τρεις μέρες. Μιλάμε για 15 δισ. ευρώ του βραχυχρόνιου δανεισμού μας. Κάντε τον πολλαπλασιασμό να δείτε πόσα λεφτά κερδίζει ήδη ο ελληνικός λαός. Έτσι κι εμείς αρχίσαμε και κάνουμε πράξη την αποκατάσταση των αδικιών».

«Φέτος αρχίζει η ανάκαμψη, άρχισε να μειώνεται η ανεργία. Έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε, αλλά η εικόνα στο εξωτερικό έχει αλλάξει, έχουμε γυρίσει το καράβι της οικονομίας. Πρέπει να περιφρουρήσουμε τα επιτεύγματα, οι θυσίες του λαού πιάνουν τόπο. Πονέσαμε ως Έλληνες και τα αφήνουμε πίσω όλα αυτά. Θέλουν να μας γυρίσουν πάλι πίσω τώρα που περάσαμε τον κάβο. Δεν θα τους αφήσουμε. Θέλουμε αυτούς που αμφισβητούν την ευρωπαϊκή ένταξη της χώρας, που τσακώνονται για το αν θέλουν τη χώρα ή όχι στο ευρώ, να εκπροσωπηθούμε από το χθες της μιζέριας», ανέφερε ακόμη.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε επίσης πως «θέλουμε να βγούμε βήμα βήμα από τα μνημόνια. Θέλουμε να ολοκληρωθούν όλες οι μεταρρυθμίσεις να γίνει η πατρίδα μας μια σύγχρονη φυσιολογική χώρα».

Αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «τώρα κάποιοι επιθυμούν να ζήσουμε με νέα δανεικά. Θέλουμε να εκπροσωπηθούμε ως μια νέα Ελλάδα. Κάποιοι δε μπορούν να ζήσουν χωρίς μνημόνια γιατί τρέφονται με τα μνημόνια. Διαφορετικά, δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Θα βγούμε από τα μνημόνια μια και καλή».

«Θα αφήσουμε να παρασυρθεί η χώρα μας στη δίνη μιας αποσταθεροποίησης; Ακούω, κάποιους να λένε να βγει η χώρα μας από το ΝΑΤΟ, δείτε τι γίνεται στην Ουκρανία. Έχουν άραγε συναίσθηση του τι λένε;», συνέχισε, για να υπογραμμίσει ότι «το διακύβευμα των ευρωεκλογών δεν αφορά μόνο την παράταξή μας. Αφορά την Ελλάδα, το μέλλον της, τα παιδιά της».

«Οι αδικίες θα αποκατασταθούν με το κοινωνικό μέρισμα, με διορθωτικά μέτρα και με μέτρα κοινωνικής πρόνοιας. Όλα αυτά τα μέτρα τα παίρνουμε για να καταφέρουμε να σταθούμε στα πόδια μας», σημείωσε.

Για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, σημείωσε ότι είναι ανανεωτικό, υπάρχουν νέα πρόσωπα. Η καλύτερη ανανέωση είναι εκείνη που συνδυάζει νέα πρόσωπα και απόθεμα εμπειρίας, υπογράμμισε.

«Στην πορεία για τις ευρωεκλογές θα μιλήσουμε για αυτό που δεν μπορούν να μιλήσουν οι προφήτες της καταστροφής. Στέκονται αμήχανοι μπροστά στα επιτεύγματα του ελληνικού λαού και δεν ξέρουν τι να πουν. Θα μιλήσουμε για όλα εκείνα που δε μπορούν να θίξουν οι λαϊκιστές της μιζέριας, θα μιλήσουμε σύντομα για το δρόμο της ανάπτυξης που μας περιμένει. Θα μιλήσουμε ξεκάθαρα γι’ αυτά που τώρα χτίζουμε», τόνισε για να συνεχίσει: «Θα μιλήσουμε για το αύριο, για την Ελλάδα του μέλλοντός μας. Δε μιλάμε για ανανέωση, μιλάμε για αληθινό άλμα στο μέλλον. Αυτό θα γίνει με μεγάλο πρωταγωνιστή τον ελληνικό λαό που ακούει και καταλαβαίνει».