Την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχασε μια μεγάλη ευκαιρία εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», όπου μίλησε για τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τις αυριανές συμμαχίες και το βίντεο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη.

«Τον εκτιμώ (σ.σ. τον Αλέξη Τσίπρα). Όμως ως πολιτικός έχασε μια μεγάλη ευκαιρία. Να ηγηθεί της προσπάθειας που θα άλλαζε τη χώρα. Αυτός προτίμησε να τα έχει καλά με τα επαγγελματικά του στελέχη. “Για όλα φταίνε οι κυβερνήσεις” θα σου πουν στον ΣΥΡΙΖΑ και όταν τους λες “ωραία τι θα κάνουμε;” σου απαντούν “να επιστρέψουμε στο παρελθόν”», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και στα χρόνια του στη νεολαία του ΠΑΣΟΚ. «Ο Ανδρέας απελευθέρωσε τους καταπιεσμένους αλλά γρήγορα τους έκανε… κατεστημένους. Εγώ έφυγα νωρίς, το ’82 για την ακρίβεια, λίγο αφότου έγινε εξουσία και έτσι τον έζησα μόνο σαν “εφηβικό έρωτα”», είπε.

Στο ερώτημα με ποιες δυνάμεις θα συνεργαστεί το «Ποτάμι» αν βρεθεί στη Βουλή, ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντά: «Το ερώτημα δεν είναι με ποιους θα συνεργαστούμε αλλά πώς θα συνεργαστούμε. Η κοινωνία έχει ανάγκη από ένα νέο συγκεκριμένο σχέδιο. Να αντιμετωπιστεί η φτώχεια, να υπάρχουν δουλειές, ανάπτυξη, δικαιώματα, ασφάλεια και να απελευθερωθούμε από όλα αυτά τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα που θεωρούν ότι η χώρα είναι δική τους», είπε μεταξύ άλλων.

Όσο για το βίντεο με τον Παναγιώτη Μπαλτάκο και τον Ηλία Κασιδιάρη έκανε λόγο για «ένα ντροπιαστικό θέαμα που δείχνει την ανικανότητα και τη βλακεία που κυκλοφορεί στα σαλόνια της πολιτικής εξουσίας».