«Βγαίνουμε στις αγορές σε μία χρονική στιγμή που δεν είχε υπολογιστεί», σημείωσε μιλώντας στην εκπομπή «Live U» η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Μαρία Σπυράκη.

«Εκείνος που μας οδήγησε στο μνημόνιο, τώρα μας επιβραβεύει», ανέφερε η κ. Σπυράκη τονίζοντας ότι «Σήμερα το χαρτί μας υπερκαλύφθηκε. Η κυβέρνηση θα αντλήσει περίπου 3 δισεκατομμύρια».

Όπως τόνισε η υποψήφια ευρωβουλευτής, «Η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα. Και γι’ αυτό μπορούμε σοβαρά να πούμε ότι είναι η αρχή του τέλους του μνημονίου».

Σύμφωνα με την κ. Σπυράκη, η έξοδος στις αγορές μπορεί να αξιολογηθεί ως οικονομικό και πολιτικό γεγονός.

Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε στην πορεία της χώρας πριν την έξοδο στις αγορές. Σημείωσε ότι κόπηκαν συντάξεις και απολύθηκαν χιλιάδες άνθρωποι. «Τώρα βρισκόμαστε εδώ ζητώντας χρήματα από τις αγορές. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι υπάρχει νέο μνημόνιο», σημείωσε. Και πρόσθεσε: «Χρειαζόμασταν μία συμβολική κίνηση για να δείξουμε ότι δεν υπάρχει θέμα χρηματοδοτικού κενού. Το δρόμο τον άνοιξαν οι τράπεζες και όχι το ελληνικό Δημόσιο. Η Ελλάδα δεν κινδύνευε από τίποτα και έπρεπε να δείξει ότι βγαίνει. Γι’ αυτό και βγήκαμε στις αγορές», ανέφερε χαρακτηριστικά.