Την πρόθεσή του να ψηφίσει «Το Ποτάμι» και τον καθηγητή Γ. Γραμματικάκη στις ευρωεκλογές του Μαΐου εξέφρασε την Τετάρτη, μέσω του Βήμα 99,5, o Θεόδωρος Πάγκαλος.

Αναφερόμενος στον κ. Γραμματικάκη, ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι «είναι ένας από τους σοφότερους ανθρώπους της Ελλάδας και ίσως του κόσμου».

Αναφερόμενος στο «Ποτάμι», ο κ. Πάγκαλος το χαρακτήρισε ως ενδιαφέρουσα εναλλακτική που προσφέρει διέξοδο ψήφου για κεντροαριστερούς ψηφοφόρους.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις που είχε κάνει την περασμένη εβδομάδα όταν είχε πει ότι του «έρχεται να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία», είπε ότι δεν «του έρχεται» πλέον καθώς έχουν μεσολαβήσει οι αποκαλύψεις για τον Μπαλτάκο και πολλά άλλα.

Στις σημερινές του δηλώσεις ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε ως κορυφαία επιτυχία της χώρας την έξοδο στις αγορές, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «ζει από την κακομοιριά, το αδιέξοδο, θέλει να εξαθλιωθεί η χώρα, να βγουν οι άνθρωποι στους δρόμους, να σκοτώνουν, να γίνουμε Βόρεια Κορέα και να βγει μετά ο Τσίπρας να μας πει κουρευτείτε σαν εμένα!».

«Μερικοί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο ηλίθιοι που δεν γνωρίζουν καλά ούτε τις αρχές του Μαρξισμού τους. Θέλουν να πάρουν την εξουσία για να κάνουν τα ίδια που κάνει τώρα η αστική τάξη. Θέλουν γκόμενες, να κ@λοβαράνε και να πηγαίνουν στη Μύκονο. Δεν γνωρίζουν ούτε τα στοιχειώδη των ταξικών διαφορών», πρόσθεσε.

Σκληρή κριτική άσκησε και στον Ευάγγελο Βενιζέλος για τον οποίο είπε πως μιλάει πολύ και ακούει μόνο τον εαυτό του.