«Η σημερινή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σπάσει το αυγό του φιδιού, να τσακίσει το κεφάλι του φιδιού, που είναι ο ναζισμός και ο φασισμός, και να μην αφήσει καμία παραφυάδα σήμερα να φυτρώσει και να δηλητηριάσει τον ελληνικό λαό και την ελληνική νεολαία με ιδέες ρατσιστικές, ιδέες αντίθετες με τη δημοκρατία και τη συνεργασία των λαών», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ακης Γεροντόπουλος, μιλώντας το πρωί στη Βουλή.

Στόχος είναι φτάσουν όλα τα στοιχεία του μορφώματος της Χρυσής Αυγής στη Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της, τόνισε. «Ξεκαθαρίζουμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση και έτσι την αντιμετωπίζουμε», σημείωσε ο υφυπουργός, προσθέτοντας ότι πάνω απ΄ όλα χρειάζεται πολιτική αντιμετώπιση και επιχειρήματα ώστε να αντιληφθούν οι νέοι ότι ο αγώνας κατά του ναζισμού, του φασισμού, του ολοκληρωτισμού είναι διαρκής.

Ο κ. Γεροντόπουλος είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά για την πορεία δημιουργίας μόνιμης ελληνικής έκθεσης στο Άουσβιτς. Η οργάνωση μόνιμης ελληνικής έκθεσης είναι απόρροια συμφωνίας που υπογράφηκε το 2008, στην πόλη Άουσβιτς της Πολωνίας, μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και του διευθυντή του Μουσείου Ολοκαυτώματος του Άουσβιτς.

Όπως ενημέρωσε τη Βουλή, ο υφυπουργός Εξωτερικών, στόχος του υπουργείου είναι η υλοποίηση του έργου να γίνει εντός του 2014 ώστε να γίνουν τα εγκαίνια μέσα στο 2015, έτος κατά το οποίο συμπληρώνονται 70 χρόνια από την εκκένωση του στρατοπέδου από τα σοβιετικά στρατεύματα. «Η συγκυρία θεωρείται ευτυχής καθώς πέραν του συμβολισμού, στον χώρο του Άουσβιτς αναμένεται να προσέλθουν την ημέρα μνήμης του ολοκαυτώματος, ηγέτες από διάφορες χώρες του πλανήτη, την παρουσία των οποίων προσδοκούμε να έχουμε στην τελετή εγκαινίων» ανέφερε ο κ. Γεροντόπουλος.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς επισήμανε ότι το Άουσβιτς ήταν ένας χώρος στον οποίο εκτελέστηκαν περισσότεροι από 105.000 Έλληνες, ζητώντας να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις ώστε να αναδειχθεί η ιστορία όσων θανατώθηκαν εκεί.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για την υπόθεση Μπαλτάκου-Κασιδιάρη