«Έχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή που ένας κλάδος μπορούσε να εκβιάζει την υπόλοιπη κοινωνία. Αυτό δεν θα γίνει ανεκτό από την κυβέρνηση. Εκτός των άλλων απειλείται η Δημόσια Υγεία», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την απεργία διαρκείας στα φαρμακεία.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας τόνισε ακόμη ότι οι ρυθμίσεις για τα φαρμακεία ενσωματώθηκαν στο πολυνομοσχέδιο χωρίς καμία αλλαγή, καθώς κατά τη χθεσινή ενημέρωσή τους οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «δεν έφεραν ιδιαίτερες αντιρρήσεις και συνειδητοποίησαν ότι οι αλλαγές είναι καλές».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, υποστήριξε ότι οι αλλαγές που προβλέπονται δεν είναι προς το συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας. Ανέφερε ακόμη ότι όποιος βουλευτής υπερψηφίσει τις σχετικές διατάξεις, τότε θα βρει μπροστά του 11.000 φαρμακοποιούς.

Σημειώνεται πως στις 11:00 το πρωί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου από κοινού με την Ένωση Ελληνικού Βιβλίου (ΕΝΕΛΒΙ), τη Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων (ΣΑΑΠΠ) και τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ).