«Στην επέτειο των 200 χρόνων της Ανεξαρτησίας μας, η πατρίδα μας θα είναι σταθερή, πιο ευημερούσα, πιο ανταγωνιστική και πιο ισχυρή από ποτέ» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς σε χαιρετισμό του προς τους Έλληνες Αποστράτους Εφέδρους της Αυστραλίας, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς τόνισε πως έχει ζήσει και ο ίδιος κάποια χρόνια της ζωής του μαζί με τον Ελληνισμό της Διασποράς.

«Έχω επισκεφθεί τους Έλληνες της Αυστραλίας», συμπληρώνει, «χώρας με την οποία έχουμε τις καλύτερες σχέσεις- και συναντιέμαι συχνά με εκπροσώπους σας. Νιώθω, νιώθουμε όλοι, την αγάπη σας για την Ελλάδα. Όπως γνωρίζω, γνωρίζουμε όλοι τη δημιουργικότητά σας.

Πάντα προβληματιζόμουν γιατί οι Έλληνες, παντού στη Διασπορά δείχνουν τέτοιο δυναμισμό, ενώ στην πατρίδα τους μαραζώνουν. Σήμερα, λοιπόν, αλλάζουμε την χώρα μας! Χτίζουμε μια νέα Ελλάδα, όπου οι Έλληνες θα αναδεικνύουν τα ταλέντα και τη δημιουργικότητά τους, όπως ακριβώς κάνουν παντού στον κόσμο.

Η Ελλάδα ξαναγεννήθηκε το 1821 μετά από αιώνες δουλείας. Και σήμερα αναγεννιέται μέσα από την πιο σοβαρή κρίση των τελευταίων δεκαετιών αναφέρει ο πρωθυπουργός» είπε και συμπλήρωσε::

«Τότε κερδίσαμε την Ελευθερία μας από τον ξένο ζυγό. Σήμερα κερδίζουμε και εδραιώνουμε την Ελευθερία και τη δημιουργικότητα του λαού μας, από την εξάρτηση της υπερχρέωσης και του δανεισμού.

Σπάμε αυτά τα δεσμά. Εξαλείφουμε τα ελλείμματα της οικονομίας μας. Αποκαθιστάμε την ανταγωνιστικότητα της παραγωγής μας. Ανοίγουμε το δρόμο στις επενδύσεις. Και αναπτύσσουμε τους ενεργειακούς πόρους της χώρας μας»

«Έχουν περάσει σχεδόν δύο αιώνες από το 1835, όταν η Κατερίνα-Γεωργία Πλέσσου έφθασε στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας, ως η πρώτη Ελληνίδα μετανάστρια, ακολουθώντας εκεί το σύζυγό της, Ταγματάρχη James Crammer. Ή από το 1842, όταν ο Γεώργιος Τραμουντάνας ήρθε ως ο πρώτος Έλληνας μετανάστης στο λιμάνι της Αδελαΐδας, στη Νότια Αυστραλία. Από τότε, πολλές γενιές Ελλήνων αναζήτησαν ένα καλύτερο μέλλον εκεί σφυρηλατώντας άρρηκτους δεσμούς φιλίας ανάμεσα στις χώρες μας.

Κοντά δύο αιώνες ο Ελληνισμός της Αυστραλίας διαπρέπει σε όλους τους τομείς:επαγγελματικά, επιστημονικά, επιχειρηματικά, εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά. Είμαστε υπερήφανοι για σας. Όπως κι εσείς είστε υπερήφανοι για την Ελλάδα.

Σήμερα βάζουμε τις βάσεις ώστε πολύ σύντομα, η Ελλάδα να σας κάνει ακόμα πιο υπερήφανους. Σε πολύ λίγα χρόνια, στην επέτειο των 200 χρόνων της Ανεξαρτησίας μας, η πατρίδα μας θα είναι σταθερή, πιο ευημερούσα, πιο ανταγωνιστική και πιο ισχυρή από ποτέ.

Αυτό δεν είναι μόνο δέσμευση δική μου. Είναι χρέος όλων μας» είπε ο πρωθυπουργός.

Μέρα με τη μέρα δίνουμε αυτό τον αγώνα. Και μέρα με την ημέρα τον κερδίζουμε. Ξέρουμε ότι έχουμε εσάς στο πλευρό μας. Και ξέρουμε ότι εσείς, ο απόδημος Ελληνισμός, είστε η μεγαλύτερη δύναμη της Ελλάδας».