Νέα συνάντηση με τον υποψήφιο των Ευρωσοσιαλιστών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρτιν Σουλτς, είχε χθες το βράδυ, στην Αθήνα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

«Η ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική Συνεργασία θα ενταχθεί με τους ευρωβουλευτές που θα εκλέξει στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. […]. Προσπαθούμε, ώστε να καθοριστούν σε προοδευτική κατεύθυνση οι συσχετισμοί του νέου ευρωκοινοβουλίου και η εκλογή του προέδρου της Κομισιόν. Η ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική Συνεργασία μετέχει στην προσπάθεια αυτή αυτόνομα και ισότιμα προς όποια άλλη πολιτική δύναμη από την Ελλάδα θέλει να υποστηρίζει την υποψηφιότητα του κ Μάρτιν Σούλτς» τόνισε ο κ. Κουβέλης και επισήμανε:

«Κανένας δεν έχει το μονοπώλιο στην Ελλάδα να δηλώνει ευρωσοσιαλιστής ή οτιδήποτε άλλο σχετικό. Εκείνο το οποίο εμείς δηλώνουμε είναι ο σαφής ευρωπαϊκός μας προσανατολισμός, ο καθημερινός μας αγώνας και η διεκδίκησή μας για να υπάρξει η Ευρώπη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής…»

Ο Μάρτιν Σούλτς, από την πλευρά του, σημείωσε ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων, σε συνέχεια της συνάντησης που είχε με τον κ. Κουβέλη στις Βρυξέλλες, σχετικά με το πρόγραμμά του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την οικονομική κατάσταση στη χώρα και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

«Είναι καλό και το υποστηρίζω οι διάφορες αριστερές κινήσεις στη χώρα να ενωθούν, ώστε να εκλεγούν μέλη του ευρωκοινοβουλίου» τόνισε ο κ. Σουλτς, ενώ σε επισήμανση δημοσιογράφου ότι «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να διαφωνεί με την υποστήριξη που σας παρέχει η ΔΗΜΑΡ», ανέφερε: «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ότι συναντιέμαι με τον κ. Κουβέλη. Δεν μπορώ ωστόσο να μπω στα εσωτερικά των αριστερών κινήσεων, δεν είναι αυτός ο ρόλος μου».

Στη συνάντησή του με το Μάρτιν Σούλτς, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ συνόδευαν η ευρωβουλευτής Μ. Κοππά, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Δ. Χατζησωκράτης, η βουλευτής Μ. Γιαννακάκη, ο πρώην υφυπουργός Θ. Παπαθεοδώρου και ο εκπρόσωπος Τύπου Χ. Μαχαίρας.