Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Κεγκέρογλου μιλώντας πριν από λίγο στη Βουλή έκανε σαφή την πρόθεσή του να στείλει πίσω «διορθωμένη» την πρόταση που έχει εκπονήσει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) για την αναθεώρηση του Κανονισμού Παροχών του Ταμείου.

Για το θέμα αυτό ο υφυπουργός ερωτήθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλη καθώς έχει δει το φως της δημοσιότητας πρόταση του ΕΤΕΑ που, όπως είπε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οδηγεί σε εξαέρωση των επικουρικών συντάξεων και συρρίκνωση των παροχών.

Ο κ. Στρατούλης χαρακτήρισε μάλιστα μακάβρια την προτεινόμενη αναθεώρηση του Κανονισμού Παροχών του ΕΤΕΑ και κάλεσε την κυβέρνηση να μην την εγκρίνει.

Ο υφυπουργός ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η πρώτη αυτή πρόταση σε πολλά σημεία δεν έχει λάβει υπόψη της την αναλογιστική μελέτη. Κατά τη συνέπεια θα υπάρξει επεξεργασία και επί της πρώτης αυτής πρότασης θα υπάρξουν παρατηρήσεις για διορθώσεις – βελτιώσεις.

Η πρόταση θα επιστραφεί με τις διορθώσεις αυτές στο ΕΤΕΑ, προκειμένου να προσαρμοστεί στην αναλογιστική μελέτη που εκπονήθηκε με στόχο τη βιωσιμότητα του Ταμείου.

Ο κ. Κεγκέρογλου έσπευσε επίσης να υπογραμμίσει ότι η κυβέρνηση με την ενοποίηση των ταμείων το 2012 στοχεύει να αρθούν τα προβλήματα σε ορισμένα ταμεία και να δημιουργηθεί βιώσιμο ενιαίο ταμείο επικουρικής που θα δίνει μάλιστα καλές επικουρικές συντάξεις.

Είπε ακόμη ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα κάνει ανακοινώσεις για τα εφάπαξ που θα είναι σε θετική κατεύθυνση.