Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης δηλώνει πως έχει πάρει τις οριστικές του αποφάσεις σε σχέση με τη συνεργασία του κόμματός του με το ΠΑΣΟΚ.

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, αποκλείει επίσης τη συνεργασία με την Κίνηση των 58, αφού όπως εξηγεί, η απόφασή τους για κοινή πλεύση με το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί ένα διαφορετικό πολιτικό σχέδιο από εκείνο της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Κουβέλης δήλωσε πως «στο συνέδριό μας λάβαμε αποφάσεις με μεγάλη πλειοψηφία και διαμορφώσαμε την πολιτική που θα ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα. Αυτές οι αποφάσεις μας δεσμεύουν όλους και πιστεύω πως τα στελέχη και τα μέλη του κόμματός μας θα εργαστούν συλλογικά για την υλοποίησή τους. Βεβαίως και όσοι μειοψηφούν διατηρούν εφ’ όσον το επιθυμούν να εκφράζουν δημόσια τη διαφορετική τους άποψη».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, στόχος του κόμματος στις ευρωεκλογές είναι να πετύχει μια ισχυρή εκλογική καταγραφή εκφράζοντας το αίτημα αλλαγής σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ δεν θεωρεί πιθανή την αποχώρηση μελών του κόμματος.

Για το ενδεχόμενο να διεξαχθούν εθνικές εκλογές νωρίτερα από την προκαθορισμένη ημερομηνία, δήλωσε πως είναι πιθανόν, αν δεν υπάρξουν συναινέσεις για να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 180 ψήφων για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας συμφωνίας με τους εταίρους που θα περιλαμβάνει νέα μέτρα, καθώς όπως δήλωσε αυτό συνιστά λόγο για προσφυγή στις κάλπες.

Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την επιθυμία να γίνουν οι ευρωεκλογές σταθμός για την αλλαγή πολιτικών και να δημιουργήσουν νέα δεδομένα για κυβερνητικές λύσεις που θα υπερβαίνουν το συντηριτικό πλαίσιο πολιτικών, διαμορφώνοντας δυνατότητες για αξιόπιστη εναλλακτική λύση, την οποία όπως είπε, δεν προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο και δεν υπάρχει κοινή προγραμματική βάση και με τον οποίο η ΔΗΜΑΡ έχει μεγάλες πολιτικές διαφορές.