Με τη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον Πέτρο Τατσόπουλο θα ξεκαθαρίσει το ζήτημα της παραίτησης του βουλευτή του κόμματος. Ο κ. Τατσόπουλος έχει θέσει την παραίτησή του στην διάθεση του κ. Τσίπρα, αλλά θέλει να διατηρήσει την βουλευτική του έδρα, με αφορμή δηλώσεις του για το πρόβλημα της τρομοκρατίας και τη στάση του κόμματος ή στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μην κουράζεστε. Δεν ζήτησα ποτέ την έγκριση, την ανοχή ή τη στήριξη κανενός για τις όποιες δημόσιες απόψεις μου, διαστρεβλωμένες ή μη», έγραψε ο κ. Τατσόπουλος στο προφίλ του στο Facebook, σχολιάζοντας όσα έχουν δημοσιευτεί για εκείνον και πρόσθεσε: «Έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να με διαγράψει από την κοινοβουλευτική του ομάδα, όποτε κρίνει ότι η παρουσία μου εκεί είναι επιζήμια».

«Για να σας διευκολύνω ακόμη περισσότερο και να σας απαλλάξω από το άγος μιας διαγραφής, έχω θέσει την παραίτησή μου στη διακριτική ευχέρεια του Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος θα κρίνει εάν και πότε θα την αποδεχτεί. Καλό σας βράδυ» επισήμανε.

Ήδη, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας περιέγραψε το κλίμα που επικρατεί για τον κ. Τατσόπουλο, τονίζοντας ότι «κανείς και καμιά στο ΣΥΡΙΖΑ από πολιτική και ιδεολογική άποψη δεν συμπαθεί καν την τρομοκρατία». Πρόσθεσε ότι «ακόμα περισσότερο είναι βαρύ ατόπημα όταν αναφέρεται σε ονόματα συντρόφων με μεγάλη ιστορία και προσφορά στην υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων αλλά και στη γενική προσπάθεια ανατροπής της πολιτικής της λιτότητας». Αλλοίμονο, είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, «αν οι ανάγκες προσωπικής επικοινωνίας και προβολής γίνονται κυρίαρχο στοιχείο στη δημόσια παρουσία βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ».