Την περιπέτεια με τον νόμο επειδή οδηγούσε το πολυτελές τζιπ του ανασφάλιστο και με πλαστές πινακίδες άφησε πίσω του ο Μιχάλης Λιάπης. Ο πρώην υπουργός δεν παρουσιάστηκε χθες στο δικαστήριο, καθώς ήδη από την Τετάρτη το απόγευμα ταξίδευε για εξωτικό προορισμό.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», αυτή του η δήλωση ήταν, όπως φαίνεται, η μόνη αλήθεια που είχε πει: «Έβγαλα το τζιπ από πάρκινγκ στο Πόρτο Ράφτη για να φορτίσω τις μπαταρίες επειδή θα φύγω για Ασία».

Το ‘πε και το ‘κανε. Χθες, στο δικαστήριο εμφανίστηκε μόνο ο συνήγορός του, ο οποίος υπέβαλε αίτημα για αναβολή, προκειμένου να προσκομίσει -όπως είπε- το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του αυτοκινήτου. Τελικά, η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 30 Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, ο πρώην βουλευτής έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο των Σπάτων το απόγευμα της Τετάρτης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επιβιβάστηκε στην πτήση QR204 με προορισμό την Ντόχα του Κατάρ. Ωστόσο, δεν κατέστη σαφές αν το Κατάρ ήταν ο τελικός προορισμός του ή σταθμός μετεπιβίβασης για την Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας ή τη Σιγκαπούρη.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο Μιχάλης Λιάπης έφτασε στο αεροδρόμιο με… χειμωνιάτικη αμφίεση, που τον κράτησε μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα και πέρασε τον έλεγχο των διαβατηρίων λίγο μετά τις 5 το απόγευμα. Στη συνέχεια πέρασε αμέσως στην αίθουσα αναχωρήσεων, όπου επιβιβάστηκε στην πτήση του.