Σε διελκυστίνδα εξελίσσεται η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα. Οι δανειστές αφήνουν μικρά περιθώρια για σύγκλιση, με αποτέλεσμα την παράταση των εξαντλητικών συζητήσεων. Στο θέμα των πλειστηριασμών οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις. Από την απέναντι όχθη εκφράζεται εμμονή για χαμηλά όρια εισοδήματος.

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών πολύωρων συσκέψεων με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, οι επικεφαλής της τρόικας παρέμειναν σταθεροί στη γραμμή τους αφήνοντας μικρά περιθώρια για σύγκλιση σε όλο το εύρος της διαπραγματευτικής ατζέντας, όπως γράφει το «Έθνος».

Στο θέμα των πλειστηριασμών υπήρξε συμφωνία για προστασία της κύριας κατοικίας και το 2014 αλλά για λιγότερους δανειολήπτες. Οι διαπραγματεύσεις επικεντρώνονται στα κριτήρια και στις προϋποθέσεις, με τους εκπροσώπους των δανειστών να επιμένουν σε πολύ χαμηλά όρια εισοδήματος και αντικειμενικής αξίας των σπιτιών. Πρόκειται για τα «αγκάθια» των συζητήσεων, ενώ την ίδια στιγμή από την 1η Ιανουαρίου 2015 έρχεται το ιρλανδικό μοντέλο ρύθμισης δανείων, που θα βασίζεται σε χαμηλές μηνιαίες δόσεις.