«O τρόπος αντίδρασης και η οξύτητα, οι παραλληλισμοί περί αποστασίας, δείχνουν τον πανικό και του κυβερνητικού εκπροσώπου και ιδιαίτερα του κ. Βενιζέλου», επισήμανε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, υποστηρίζοντας ότι «σήμερα, ο πρώτος αποστάτης με βάση τις διακηρύξεις και το πρόγραμμά του και τις αποστάσεις από αυτά είναι ο κ. Βενιζέλος».

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «όταν μιλάμε για αποστασία, ο όρος αυτός συνδέθηκε με άλλες εποχές και ήταν μια προσπάθεια το θηριώδες τότε ποσοστό της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου, το 52%, να χάσει την κυβέρνηση με την εμπλοκή του παλατιού κτλ».

«Τα περί “πολέμου” είναι μια πραγματικότητα. Πρόκειται για έναν κοινωνικό πόλεμο την τελευταία τριετία», είπε.

Στο ερώτημα τι θα κάνει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αν γίνουν εκλογές άμεσα, απάντησε λέγοντας ότι «μπορώ να σας πω, κατέχοντας την προεδρία της ΕΕ ως χώρα, μπορούμε να θέσουμε όλα αυτά τα ανοικτά ζητήματα. Να συγκαλέσουμε μια έκτακτη σύνοδο κορυφής και να συζητήσουμε για την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος και κατ’ επέκταση των κυρίαρχων πολιτικών εντός της Ευρώπης».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλου, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι ο βουλευτής «έχει εκφράσει διάφορες απόψεις που σε κάποια ζητήματα, το τελευταίο διάστημα, απέχουν πάρα πολύ από τις συλλογικές μας εκτιμήσεις και τοποθετήσεις».

«Γνωρίζω ότι την επόμενη Τρίτη που έχει κοινοβουλευτική ομάδα και το άκουσα από μια συνέντευξη του γραμματέα της ΚΟ Ν. Βούτση, θα συζητηθεί αυτό το θέμα. Απλά να ξέρετε ότι δεν με ενοχλεί τόσο η δυνατότητα του κάθε βουλευτή να λέει την άποψή του, όσο το να στεκόμαστε λίγο στο περιεχόμενο αυτών. Θεωρώ, δηλαδή, ότι πολλά από αυτά που είπε ο κ. Τατσόπουλος είναι λάθος και εκεί θέλω να κάνω τη συζήτηση. Δεν νομίζω ότι έχει τεθεί θέμα διαγραφής. Δεν έχει τεθεί, ούτε επίσημα, ούτε ανεπίσημα», συμπλήρωσε.