Πινακοθήκη ηλιθίων… Ως τέτοια περιγράφει τη Χρυσή Αυγή στο «Έθνος της Κυριακής» ο εθνικοσοσιαλιστής, ακοροδεξιός, πρώην τρομοκράτης» και φανατικός θαυμαστής της πλατωνικής φιλοσοφίας Αριστοτέλης Καλέντζης.

Χαρακτηρίζει «πτώμα» τη Χρυσή Αυγή, αποτελούμενη από ζωντανούς-νεκρούς, «στολίζει»με επίθετα όπως «ανόητοι» ή «πανίβλακες» τους βουλευτές της και υποστηρίζει ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο… στο φτυάρισμα των πεντοχίλιαρων.

«Η ανοησία της Χρυσής Αυγής είναι εμφανής στην περίπτωση της δολοφονίας του Φύσσα. Ο Ρουπακιάς, κομμουνιστής ων, δε θα ήταν απαραίτητο να “στρουγκαριστεί” στη Χρυσή Αυγή για να πάρει μεροκάματο. Υπήρχαν πολύ καλύτερα στελέχη για να “διοριστούν” σε αυτή τη θέση. Ο Μιχαλολιάκος, λοιπόν, δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία στο παρελθόν του Ρουπακιά, με αποτέλεσμα να σκοτώσει έναν συνάνθρωπο. Εκεί ήταν που απέδειξε ότι δεν μπορεί να οργανώσει τίποτε ο ίδιος», τόνισε ο Αριστοτέλης Καλέντζης.

Ο Αριστοτέλης Καλέντζης, στα είκοσί του χρόνια, βρέθηκε να βοηθά φίλους του Ιταλούς, μέλη της φασιστικής οργάνωσης Ordine Nuovo, συνελήφθη για ακροδεξιά τρομοκρατία και έμεινε στη φυλακή από τα 25 μέχρι τα 37 του.

Μάλιστα στον Κορυδαλλό για κάποιο διάστημα ήταν συγκρατούμενος με το Νίκο Μιχαλολιάκο. «Όταν εγώ ήμουν πολιτικός κρατούμενος στον Κορυδαλλό, εκείνος μου έστειλε ένα σημείωμα και μου ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ιδρύσει τη Χρυσή Αυγή. Ζητούσε τη γνώμη μου γι’ αυτό. Του απάντησα ότι για να ιδρύσεις μια εθνικοσοσιαλιστική οργάνωση πρέπει να έχεις και την ανάλογη αισθητική. Την οποία εσύ δεν έχεις. Οπότε του λέω, “θα καταλήξεις σε χράμια, τσόκαρα, ταγάρια και ντορβάδες εμπριμέ”. Αυτή ήταν η απάντησή μου» είπε.

«Το σύστημα έχει το μεγάλο όπλο να σε μεταλλάξει, του είχα πει στην τελευταία μας συνάντηση. Είναι το φτυάρισμα των πεντοχίλιαρων. Εκεί θα κριθείς εάν μπορείς πραγματικά να αντισταθείς. Και δεν μπόρεσε να αντισταθεί γιατί συνελήφθη με 41.300 ευρώ στο πορτοφόλι του», προσθέτει.