Εντύπωση έχει προκαλέσει η έπαρση με την οποία αντιμετωπίζει το θέμα των απολύσεων ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υπογράμμισε με έμφαση χθες πως οι απολύσεις γιατρών είναι δική του απόφαση και όχι της τρόικας!

«Αν υπάρξουν απολύσεις και αν καταλήξουμε ότι πρέπει κάποιοι να φύγουν, και αν και αν…, σας παρακαλώ και σας θερμοπαρακαλώ: Δεν θέλω να το χρεώνετε στην τρόικα. Αυτές θα είναι αποφάσεις δικές μου. Μην μου παίρνει τη δόξα η τρόικα όταν κάνουμε το αυτονόητο. Έχω βαρεθεί να κάνω το αυτονόητο και να παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν. Θα το κάνω εγώ», είπε ο κ. Γεωργιάδης, επιβεβαιώνοντας στην ουσία ότι θα υπάρξουν απολύσεις γιατρών στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ΕΟΠΥΥ.

Η δήλωση αυτή του κ. Γεωργιάδη πυροδότησε αντιδράσεις, αναβρασμό και αναστάτωση στο χώρο της Υγείας, αφού παρότι αρχικά διαβεβαίωνε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις τώρα επανέρχεται και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να απολυθούν γιατροί από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο υπουργός Υγείας βρίσκεται στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης από χθες. Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «εξοργιστικές» δηλώσεις και «αποκαλυπτικές των προθέσεων της κυβέρνησης», ενώ σήμερα ο κ. Γεωργιάδης κλήθηκε να δώσει απαντήσεις στη Βουλή κατά τη συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων που βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη.