Να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων καλεί τον υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο, η βουλευτής και υπεύθυνη εξωτερικής πολιτικής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, σχολιάζοντας τη δήλωση του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, ότι δεν ξέρει χώρα με το όνομα Κύπρος.

«Θα αρθεί άραγε ο κ. αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών στο ύψος των περιστάσεων, όπως επιβάλλουν τα αξιώματά του ή θα παραμείνει απορροφημένος από την αναζήτηση στοιχείων κατά του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας δευτερεύουσας σημασίας τη δήλωση Ερντογάν»; διερωτάται η κ. Δούρου.

«Υπάρχει βόρεια Κύπρος και μια πράσινη γραμμή μεταξύ της βόρειας και της νότιας Κύπρου. Στην πράσινη γραμμή υπάρχουν μονάδες ασφαλείας του ΟΗΕ. Καμία χώρα εντός της ΕΕ δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζει προβλήματα ασφάλειας», ισχυρίστηκε ο Ερντογάν, ο οποίος συμμετείχε σε ένα συνέδριο στην Πολωνία.

«Η ελληνοκυπριακή διοίκηση είχε γίνει δεκτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πολιτικούς λόγους και όχι επειδή ήταν εναρμονισμένη με τους ευρωπαϊκούς νόμους» υποστήριξε.