Η υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης από τη βουλευτή του Πασοκ Θεοδώρα Τζάγκρη έφερε στην επιφάνεια τη μεγάλη αδυναμία της κυβέρνησης συνασπισμού.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ένας πολύ «σχετικός» κυβερνητικός εταίρος. Μπορεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος να πλασάρεται στη θέση του συναρχηγού όμως ακόμα και αυτό δημιουργεί μεγάλη δυσθυμία στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ που αισθάνεται να απομειώνεται και να ταυτίζεται με την ΝΔ.

Τον Σεπτέμβριο αποσοβήθηκε στο παραπέντε η διαγραφή της κ.Τζάγκρη όμως ποτέ δε σταμάτησε να μιλά με απαξιωτικά λόγια για τον πρωθυπουργό και την τακτική της κυβέρνησης. Όλοι ήξεραν ότι ήταν θέμα χρόνου η αποχώρηση της.

Το πρόβλημα όμως δεν σταματά εδώ. Χθες οι κ.κ. Σκανδαλίδης και Μωραΐτης έδωσαν μεν ψήφο εμπιστοσύνης αλλά ήταν φανερό ότι το έκαναν με βαριά καρδιά και πολλές πολιτικές ενστάσεις.

Ο πρώτος είπε μεν «ναι» στην κυβέρνηση, φρόντισε όμως να προσθέσει ότι πρόκειται για «υφαρπαγή ψήφου». «Δεν σας ανήκει, με αναγκάζετε να σας τη δώσω» είπε χαρακτηριστικά. Αλλά και ο κ. Μωραΐτης μίλησε για «ψήφο επώδυνης ανοχής» προσθέτοντας ότι «μην δοκιμάζετε την αντοχή αυτής της ανοχής».

Το Μέγαρο Μαξίμου προβληματίζεται πλέον σοβαρά για το μέλλον της συγκυβέρνησης παρά τις διαβεβαιώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι ελέγχει το κοινοβουλευτικό σύστημα ΠΑΣΟΚ.