Την άποψη ότι οι δημοσκοπήσεις αποτελούν προειδοποίηση για τη Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει ο βουλευτής και γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, υπογραμμίζοντας ότι η κάμψη του κόμματος οφείλεται στο «αμφίθυμο» και «δυσδιάκριτο» στίγμα της.

Σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ.Λυκούδης αφού υπογραμμίζει ότι κατά την προσυνεδριακή περίοδο, τα στελέχη και ο γραμματέας του κόμματος υποχρεούνται να καταθέτουν τις απόψεις τους, ακόμα και αν αυτές είναι διαφορετικές από τη γραμμή της πλειοψηφίας, χαρακτηρίζει «προσωποποιημένες απολίτικες υπεραπλουστεύσεις» τις απόψεις που απορρίπτουν τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ με το επιχείρημα της «πολιτικής διάσωσης» του Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Είναι άδικο να φορτωθεί ο Βενιζέλος όλες τις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ και πολλαπλά πιο άδικο να φορτωθεί η Κεντροαριστερά τις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ και του Βενιζέλου», σημειώνει ο κ. Λυκούδης, προσθέτοντας ότι η προοπτική της μοναχικής πορείας δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών.

Ερωτηθείς αν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση του γραμματέα της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Λυκούδης αποφεύγει να απαντήσει, ενώ διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης για τη ΔΗΜΑΡ.

Στο ερώτημα αν εκτιμά ότι η ΔΗΜΑΡ διατρέχει κίνδυνο να μείνει εκτός Βουλής, ο κ.Λυκούδης επισημαίνει ότι στο συνέδριο του κόμματος θα ξεκαθαριστούν πολλά πράγματα και η ΔΗΜΑΡ θα εκπλήξει θετικά στις κάλπες.