«Εμείς κρίνουμε το Σαμαρά με βάση την πολιτική που εφαρμόζει ως κυβέρνηση και έτσι θέλουμε να κρινόμαστε κι εμείς», ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο Δημήτρης Στρατούλης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Εγώ εδώ είμαι όχι για να λέω τι άποψη είχα στο συνέδριο ή τι άποψη έχω τώρα, είμαι για να λέω τι άποψη έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποφάσισε το Συνέδριό του. Στο Συνέδριο λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ η επιλογή είναι μέσα στην Ευρώπη να δώσει τη μάχη να αλλάξει και δεύτερο ότι σε κάθε περίπτωση όμως αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση και παίζει στον βασικό ρόλο η πρώτη προτεραιότητά του είναι να εφαρμόσει το πρόγραμμά του και εφόσον εμποδιστεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του από δυνάμεις του κατεστημένου».

Αμέσως μετά τα λεγόμενά του, αντέδρασε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Παπαμιμίκος λοιπόν ρώτησε τον κ. Στρατούλη λέγοντας «Πείτε μου προτάσεις από το πρόγραμμά του». Τότε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Κ. Παπαμιμίκο άμα με ρωτάτε, να σας ρωτήσω κι εγώ. Κι εσείς με αυτό το πρόγραμμα που εφαρμόζετε, γιατί καταστρέφετε την χώρα;»
«Εμείς δε νομίζουμε ότι καταστρέφουμε τη χώρα», απάντησε.

Πάντως, καταλήγοντας ο κ. Στρατούλης δήλωσε: «Εμείς έχουμε από κοινού αποφασίσει ότι αν είμαστε κυβέρνηση, προτεραιότητα είναι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας για ακύρωση των μνημονίων, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και αντικατάστασή τους από ένα αναπτυξιακό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Θα πάμε δυνατά. Δεν θα υποκύψουμε σε κανένα. Κριτήριό μας είναι η επιβίωση του ελληνικού λαού. Είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Και να κυβερνήσουμε και ξέρουμε και μπορούμε και θέλουμε».