Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πειστικές απαντήσεις να δώσει στην ερώτηση του πού θα βρει τα λεφτά, τόνισε ο Μανώλης Γλέζος, αμφισβητώντας το πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει η ηγεσία του κόμματος.

«Υπάρχουν σημεία που δεν έχουν ξεκαθαριστεί. Και ορρωδώ να πω ότι στον κόσμο που με ρωτάει πού θα βρούμε τα λεφτά (για την υλοποίηση του προγράμματος), ότι η απάντησή μας δεν είναι πειστική. Δεν είναι. Πρέπει να είναι πιο πειστική», δήλωσε στο ΒΗΜΑ FM, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γλέζος υποστήριξε πως πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν εκλογές, καθώς «υπάρχει αναντιστοιχία λαού και κυβερνώντων». «Εμείς, το έχουμε πει επανειλημμένα και το έχουμε δηλώσει: δεν το θέλουμε το μπόνους των 50 εδρών και αν χρειαστεί, θα κάνουμε αμέσως ψηφοφορία για να έρθει το σύστημα της απλής και άδολης αναλογικής και μετά ας έρθει ο κόσμος να αποφασίσει. Το έχουμε πει από καιρό. Θα πούμε ότι αν η εμπιστοσύνη που μας έδωσε ο λαός στηρίζεται σ’ αυτές τις 50 έδρες, δεν τη δεχόμαστε».

«Πιστεύω και έχω εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ο ίδιος να παίξει αυτό το ρόλο (σ.σ.: να μετατραπεί σε αρχηγικό κόμμα). Αυτό είναι ένα θέμα που ουσιαστικά δεν έχει λυθεί (σ.σ.: για τη διάλυση των συνιστωσών και τις διαφορετικές απόψεις). Υπάρχει ένα πρόβλημα, το πώς θα λειτουργήσουμε με τις δύο διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν. Πιστεύω, όμως, ότι θα λυθεί. Και ο Μανόλης Γλέζος δεν παίρνει αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Παίρνει αποστάσεις από εκείνους που θέλουν να καταντήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ένα μονολιθικό κόμμα», υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε την προοπτική συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τονίζοντας ότι «μπορούμε να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε, αρκεί να είμαστε στις βασικές αρχές που έχουμε χαράξει».