Τη ριζική διαφωνία του στα όργανα του κόμματός του είχε εκφράσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σχετικά με τη «συμπερίληψη της τρομορύθμισης του άρθρου 187Α στην τροπολογία» για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όμως μετά την κίνηση του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, ψήφισε με ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Ψηφίζω μόνο και μόνο για να μην δώσω την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ και το μνημονιακό μπλοκ, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη φάση, να αξιοποιήσει την διαφωνία μου για να παίξει βρώμικα παιχνίδια σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία δεν έχουν σχέση με τις δικές μου προθέσεις και πολύ περισσότερο με τη δική μου αντίθεση στο απαράδεκτο άρθρο 187Α και γενικότερα στον αντισυνταγματικό τρομονόμο».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε σήμερα στο newsbeast.gr για την απόφασή του. Και είπε: «Διαφωνούσα με τη συμπερίληψη του άρθρου για τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Η Χρυσή Αυγή διώκεται με το άρθρο 187 περί εγκληματικής οργάνωσης. Αναφέρεται σε αυτό το άρθρο ότι όσα κόμματα διώκονται, αναστέλλεται η χρηματοδότησή τους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης». Και πρόσθεσε: «Πέραν του άρθρου 187 προστέθηκε και το άρθρο 187Α που αφορά τρομοκρατικές ενέργειες και τρομοκρατικές οργανώσεις. Αυτό το άρθρο έχει μέσα μέγιστες αυθαιρεσίες διότι δεν διώκει πράξεις, αλλά προθέσεις, επιδιώξεις και εντέλει φρονήματα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μία ημέρα μετά την ψηφοφορία εξηγεί ότι μπορούσαν να προχωρήσουν στην αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής μόνο με το άρθρο 187.

Στο ερώτημα πάντως για το κατά πόσο η κυβέρνηση έχει ως στόχο να «χτυπήσει» πολιτικά την αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει: «Δεν λέω μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά μπορεί κάποιοι διεστραμμένοι εγκέφαλοι να έχουν ως στόχο και εμάς. Ήδη έχουν μιλήσει για τα δύο άκρα και για ακραία στοιχεία. Θέλουν κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι ίσως να εμπλέξουν κάποιους, υποτιθέμενους στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι αναμεμειγμένοι σε διάφορες υποθέσεις τρομοκρατίας».

Σχολίασε όμως και την απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να ψηφίσει «παρών». «Η Ζωή ψήφισε με τη συνείδησή της. Μπράβο της! Δεν μπορώ εγώ να περιορίσω την ψήφο. Αυτό αισθανόταν, αυτό ψήφισε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν και άλλοι που αντιδρούσαν στην Κουμουνδούρου αλλά δεν δήλωσαν ανοιχτά την αντίθεσή τους για να μην εκμεταλλευτεί πολιτικά τη στάση τους η δικομματική κυβέρνηση.