Υπέρ της προσφυγής σε εκλογές τάσσεται ο Πάνος Σκουρλέτης τονίζοντας ότι αυτό «προκύπτει από την ανάγκη ο ελληνικός λαός να επιλέξει έναν διαφορετικό δρόμο, ο οποίος θα αποτελέσει τελικά ένα ανάχωμα στον σημερινό κατήφορο της χώρας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε: «Έστω και με καθυστέρηση η Πολιτεία αυτό κάνει αυτό που έπρεπε να είχε κάνει προ πολλού» αναφερόμενος στις συλλήψεις του ηγετικού πυρήνα της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας πάντως ότι «η εγρήγορση που βλέπουμε να επιδεικνύεται τα τελευταία 24ωρα θα έπρεπε να είχε υπάρξει αρκετό διάστημα πριν γιατί όπως φαίνεται ήταν γνωστή η εγκληματική δράση στελεχών της Χρυσής Αυγής».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει επίσης ότι «η αναγκαία απάντηση στο νεοφασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο για πολιτικούς σχεδιασμούς από διάφορες πλευρές, οι οποίοι σχεδιασμοί άλλωστε δεν μπορούν να απαντήσουν και δεν θα απαντήσουν στα πιο μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, όπως είναι αυτά που προκύπτουν από την καταστροφική πολιτική του μνημονίου».

Ο κ. Σκουρλέτης τάσσεται υπέρ της προσφυγής σε εκλογές τονίζοντας ότι αυτό «προκύπτει από την ανάγκη ο ελληνικός λαός να επιλέξει έναν διαφορετικό δρόμο, ο οποίος θα αποτελέσει τελικά ένα ανάχωμα στον σημερινό κατήφορο της χώρας.

«Νομίζω ότι έστω και με καθυστέρηση η Πολιτεία αυτό κάνει αυτό που έπρεπε να είχε κάνει προ πολλού. Η εγρήγορση που βλέπουμε να επιδεικνύεται τα τελευταία 24ωρα θα έπρεπε να είχε υπάρξει αρκετό διάστημα πριν γιατί όπως φαίνεται ήταν γνωστή η εγκληματική δράση στελεχών της Χρυσής Αυγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ από πλευράς του έγκαιρα είχε προειδοποιήσει για τη δράση της, έστω λοιπόν και τώρα είναι καλό που υπάρχει αυτή τη στιγμή μια κινητοποίηση της δικαιοσύνης.

Απαιτείται με απόλυτο σεβασμό –και θέλουμε να το υπογραμμίσουμε αυτό– στο υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, με ψυχραιμία να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που πρέπει. Τέλος νομίζω ότι η αναγκαία απάντηση στο νεοφασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο για πολιτικούς σχεδιασμούς από διάφορες πλευρές, οι οποίοι σχεδιασμοί άλλωστε δεν μπορούν να απαντήσουν και δεν θα απαντήσουν στα πιο μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, όπως είναι αυτά που προκύπτουν από την καταστροφική πολιτική του μνημονίου, που κατά ένα έμμεσο τρόπο συνδέεται και με την άνθιση του φαινομένου της Χρυσής Αυγής», ανέφερε.

Σε ερώτηση αν μιλώντας για πολιτικούς σχεδιασμούς, αναφέρεται στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ή επαναληπτικών εκλογών στις 15 περιφέρειες που η Χρυσή Αυγή διαθέτει βουλευτές, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε: «Νομίζω ότι κάτω από το φως των καινούργιων εξελίξεων πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν θα γίνει κάτι τέτοιο. Το θέμα όμως των εκλογών, της προσφυγής στην λαϊκή ετυμηγορία, πρέπει κανείς να το προσεγγίζει ανεξάρτητα από την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ανεξάρτητα από την απάντηση που πρέπει να δοθεί από την ελληνική κοινωνία απέναντι στη νεοναζιστική οργάνωση».

Η ανάγκη προσφυγής σε εκλογές προκύπτει από την ανάγκη ο ελληνικός λαός να επιλέξει έναν διαφορετικό δρόμο, ο οποίος θα αποτελέσει τελικά ένα ανάχωμα στον σημερινό κατήφορο της χώρας. Άρα λοιπόν εκλογές και για το μνημόνιο, εκλογές και για να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για μια διαφορετική πορεία της χώρας και βεβαίως για να απαντήσουμε και στους χρυσαυγίτες, οι οποίοι με την εγκληματική τους δράση αποτελούν ένα υπαρκτό πρόβλημα σήμερα για τη χώρα μας, κατέληξε.