«Εκφράζουμε την υποστήριξή μας στη Δικαιοσύνη, η οποία λειτούργησε στο ανώτατο επίπεδό της και πάρα πολύ γρήγορα», τόνισε ο βουλευτής και πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» Ανδρέας Λοβέρδος.

Στο ενδεχόμενο να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι δεν υπάρχει συνταγματικά η δυνατότητα να τεθεί εκτός νόμου a priori ως πολιτικό κόμμα με άλλες διεργασίες.

«Σε ό,τι αφορά στην ερμηνεία των συγκεκριμένων περιστατικών που η Δικαιοσύνη διαθέτει, προφανώς και γίνεται. Αν είναι έτσι δεν τίθεται θέμα πολιτικού κόμματος. Χαρακτηρίζεται το μόρφωμα εγκληματική οργάνωση», είπε.

Ο κ. Λοβέρδος, με την ιδιότητα του συνταγματολόγου διευκρίνισε ότι δεν γίνεται τίποτα με τις έδρες των βουλευτών οι οποίοι δεν εμπλέκονται στην υπόθεση. Επίσης, επεσήμανε ότι δεν αίρεται η ιδιότητα του βουλευτή εάν δεν υπάρχει καταδίκη.

«Δεν μπορεί να οδηγήσει σε εκλογές η παραίτηση βουλευτή Επικρατείας και η αποδοχή της αναπλήρωσής του από κάποιον από τους επόμενους υποψηφίους», υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος στον real fm. Τέλος, σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε λάθος τη σκέψη κάθε φορά που σε κάθε πρόβλημα που εμφανίζει η λειτουργία της Δημοκρατίας να ζητάς γενικές βουλευτικές εκλογές.