«Ναζιστική συμμορία» αποκαλεί τη Χρυσή Αυγή μιλώντας στο newsbeast.gr ο δημοσιογράφος, Νίκος Μπογιόπουλος.

Μάλιστα, καλεί τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση και είναι βέβαιος ότι «το αίμα του Παύλου Φύσσα επιχειρείται να αξιοποιηθεί, επιχειρούν να το εκμεταλλευτούν αυτοί οι οποίοι εφαρμόζουν την ίδια πολιτική τέσσερα χρόνια τώρα ως μία δεύτερη Marfin εναντίον του ελληνικού λαού».

Ο δημοσιογράφος πάντως θεωρεί ότι η «Χρυσή Αυγή είναι το πιο συστημικό εργαλείο του συστήματος».

-Ποια είναι η άποψή σας για τη Χρυσή Αυγή;

«Η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική συμμορία».

-Πιστεύετε ότι θα πάμε σε επαναληπτικές εκλογές σε περίπτωση που παραιτηθούν οι βουλευτές της ή η λύση θα δοθεί εάν νομικά αποδειχθεί ότι πρόκειται περί εγκληματικής οργάνωσης;
«Δεν μπορώ να εκτιμήσω ποιες θα είναι οι κινήσεις τους και το τι θα κάνουν. Πάντως, η Χρυσή Αυγή είναι το πιο συστημικό εργαλείο με την δήθεν αντισυστημική της μάσκα. Είναι το πιο συστημικό εργαλείο του συστήματος. Αν λοιπόν εκτιμηθεί ότι αυτή την ώρα είναι βολικό για να ξεπεραστεί η κατάσταση και οι δυσκολίες που υπάρχουν σε ό,τι αφορά στην προώθηση μιας πολιτικής, η οποία αγκομαχάει ότι η Χρυσή Αυγή μπορεί να παίξει και αυτό το παιχνίδι του συστήματος, είναι απολύτως βέβαιο ότι θα χρησιμοποιηθεί σε όποια κατεύθυνση βολεύει τα αφεντικά της».

-Θεωρείτε ότι αυτή η καθημερινή ροή ειδήσεων τελικά θα εξελιχθεί υπέρ ή κατά της Χρυσής Αυγής;
«Το σίγουρο είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η προσέγγιση πια της Χρυσής Αυγής δείχνει ανθρώπους, δείχνει Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δείχνει πρόσωπα πολιτικά τα οποία μόλις βρήκαν το φως τους. Αυτό το οποίο παρακολουθούμε πια είναι μια “χρυσαυγιάδα”. Εμφανίζονται μπροστά μας διάφοροι άνθρωποι, οι οποίοι κάνουν τους έκπληκτους σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Σαν τώρα να είδαν το πρόσωπό της. Σαν τώρα να έπεσαν οι μάσκες. Η Χρυσή Αυγή δεν είχε ποτέ μάσκα. Κι αυτό το ήξεραν όλοι όσοι παριστάνουν τους έκπληκτους σήμερα. Όλοι αυτοί, οι οποίοι τώρα ανακάλυψαν το ναζιστικό της χαρακτήρα, όλοι αυτοί που τώρα ανακάλυψαν τους πρόθυμους να κελαηδήσουν είτε στα τηλεοπτικά στούντιο είτε στα γραφεία των εφημερίδων είτε πολύ περισσότερο στα ανακριτικά γραφεία. Άρα λοιπόν όλη αυτή η ιστορία είναι βαθιά υποκριτική σε ό,τι αφορά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και σε ό,τι αφορά όλη αυτή τη συζήτηση που διεξάγεται από αυτούς που διεξάγεται και με τον τρόπο που διεξάγεται. Το τι θα γίνει τελικά σε ό,τι αφορά την πολιτική επιρροή της Χρυσής Αυγής, αυτό είναι κάτι που μένει να δούμε γιατί έχει επέλθει μια τέτοια αλλοίωση στους κοινωνικούς και πολιτικούς αρμούς αυτής της χώρας. Και πέρυσι, θυμάστε, ότι με τα γεγονότα τα οποία είχαν συμβεί στο τηλεοπτικό στούντιο όταν εκείνος ο άντρακλας χτύπησε δυο γυναίκες που άλλα περιμέναμε να συμβούν και άλλα έγιναν».

-Γιατί πιστεύετε όμως ότι τώρα άνοιξε αυτός ο φάκελος;

«Διότι ξέρετε ότι το αίμα είναι πάρα πάρα πολύ βαρύ. Η στάμπα του αίματος, πολλοί θα ήθελαν να φύγει από πάνω τους. Όπως προανέφερα, η Χρυσή Αυγή είναι το πιο συστημικό εργαλείο με την δήθεν αντισυστημική μάσκα. Τούτη εδώ την ώρα λοιπόν τα πράγματα είναι πάρα πολύ οριακά γι’ αυτούς. Χρησιμοποιούν λοιπόν όλοι αυτοί οι οποίοι εφαρμόζουν την συγκεκριμένη πολιτική για τη Χρυσή Αυγή, την χρησιμοποιούν, την αξιοποιούν και την εκμεταλλεύονται γι’ αυτό την αναπαράγουν. Είναι προτιμότερο να γίνεται κουβέντα για τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, για τους δολοφόνους-ναζί, παρά να γίνεται συζήτηση για το γεγονός ότι πια όλη η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της. Είναι προτιμότερο να γίνεται συζήτηση στο πλαίσιο της “χρυσαυγιάδας”, παρά να διαμορφώνεται μία κατάσταση κοινωνικής έκρηξης και κοινωνικής αφύπνισης, θα έλεγα, όπως αναμέναμε όλοι ότι το προηγούμενο διάστημα θα συμβεί. Είναι προτιμότερο να μιλάει κανείς για τους δολοφόνους παρά να γίνεται συζήτηση και για τα χαράτσια και για τη λιτότητα και για τις απολύσεις και για τα νέα μνημόνια που έρχονται. Θα θυμάστε ότι το 2010 το καθεστώς της βαρβαρότητας αξιοποίησε τα γεγονότα της Marfin έτσι ώστε να περάσει το φόβο στον κόσμο σε μια στιγμή που υπήρξε εκείνο το καθεστώς λαϊκής αφύπνισης, χρησιμοποιήθηκε η Marfin, χρησιμοποιήθηκε το αίμα των τεσσάρων (στην πραγματικότητα) δολοφονημένων στην τράπεζα για να πνιγεί η κοινωνική οργή στο αίμα των δολοφονημένων ανθρώπων, τότε στη Marfin. Έχω την βεβαιότητα ότι το αίμα του Παύλου Φύσσα επιχειρείται να αξιοποιηθεί, επιχειρούν να το εκμεταλλευτούν αυτοί οι οποίοι εφαρμόζουν την ίδια πολιτική τέσσερα χρόνια τώρα ως μία δεύτερη Marfin εναντίον του ελληνικού λαού. Επιχειρούν να αξιοποιήσουν το γεγονός της φασιστικής αυτής θηριωδίας όπως εκφράστηκε στο Κερατσίνι ώστε, όπως τότε μας έλεγαν “μνημόνιο ή τανκς”, τώρα θέλουν να γυρίσουν το πραγματικό δίλημμα, που το πραγματικό δίλημμα πια σε αυτή τη ζωή είναι κυβέρνηση, τρόικα, Ευρωπαϊκή Ένωση, μονοπώλια αν θέλετε από τη μια μεριά, λαός από την άλλη. Θέλουν να μας αντιγυρίσουν αυτό το δίλημμα και να φτιάξουν ένα κάλπικο δίλημμα, το οποίο θα λέει σταθερότητα ή αποσταθεροποίηση. Να ξεχάσουμε λοιπόν και την ανεργία, να ξεχάσουμε και τη φτώχεια. Να ξεχάσουμε τα πάντα. Να ξεχάσουμε τους πλειστηριασμούς και να είμαστε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι ο κ. Δένδιας, ο οποίος φτιάχνει στρατόπεδα συγκέντρωσης ανθρώπων εν έτει 2013 στην Ελλάδα, τώρα εμφανίζεται ως διώκτης του φασισμού. Πρόκειται για κίβδηλους, για κάλπικους αντιφασίστες που επιδιώκουν να αξιοποιήσουν το αίμα του παλικαριού έτσι ώστε άλλη μια φορά, όπως έγινε με τη Marfin το 2010, να πνιγεί στο αίμα του παιδιού και στο φασιστικό ερπετό που κυκλοφορεί στους δρόμους, να πνιγεί για μια ακόμη φορά η κοινωνική οργή και κάθε προοπτική κοινωνικής αφύπνισης και λαϊκής αφύπνισης εναντίον τους. Αυτή η ιστορία δεν πρέπει να μετατραπεί σε δεύτερη Marfin. Γι’ αυτό χρειάζεται αφύπνιση του κόσμου».