Το παράδοξο που συμβαίνει στη σημερινή πολιτική συγκυρία όπως το αντιλαμβάνεται ο κ. Αλέκος Αλαβάνος είναι ότι, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία θεωρεί την κυβέρνηση Σαμαρά «άγρια, επιθετική, καταστροφική και θέλει να τη διώξει», η πλειοψηφία των πολιτών δεν επιθυμεί εκλογές. Αυτό σημαίνει, όπως υποστηρίζει, ο κ. Αλαβάνος, «την πλήρη στειρότητα του κοινοβουλευτικού συστήματος. Δεν πιστεύει ο λαός ότι υπάρχει εναλλακτική λύση. Θεωρεί όλες παραλλαγές της ίδιας λύσης».

Ο επικεφαλής του σχεδίου Β μίλησε στο «Βήμα της Κυριακής» για τη νέα πρότασή του εξόδου από την κρίση, για την Κεντροαριστερά, το πολιτικό σύστημα αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «δεν είναι καθόλου εντάξει σε μία κοινωνία που πάσχει».

«Οφείλουμε να μιλήσουμε με ειλικρίνεια χωρίς κούφια λόγια σε μια κοινωνία αποδεκατισμένη, με μειωμένο ηθικό και αυτοεκτίμηση, χωρίς να βλέπει προοπτικές στον ορίζοντα» δηλώνει ο Αλέκος Αλαβάνος ενώ προτείνει στάση πληρωμών προς τους δανειστές, έξοδο από το ευρώ και έκδοση εθνικού νομίσματος.

«Μόνο έτσι μπορούμε να δώσουμε απάντηση στο πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας, να υπάρξει οξυγόνο σε μια αγορά που ασφυκτιά» υποστηρίζει ο κ. Αλαβάνος ο οποίος εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτικός για την πολιτική του «όχι στο μνημόνιο, ναι στην ευρωζώνη» που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την έξοδο από την κρίση.

«Ευσεβείς πόθους δικαιούται για τον εαυτό του ο καθένας. Έχει κάθε δικαίωμα ένα κόμμα να πιστεύει ότι πρέπει να γίνει μια προσπάθεια μέσα στην ευρωζώνη, κάτι που εμείς στο Σχέδιο Β δεν το συμμεριζόμαστε. Όχι όμως να λέγεται επί μήνες στην κοινωνία ότι η συνταγή τους είναι μαγική και ότι θα καταργήσουν τους μνημονιακούς όρους και ότι δεν θα διακινδυνεύσουν τη θέση μας στο ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καθόλου εντάξει απέναντι σε μια κοινωνία που πάσχει».