«Καταστροφή, σε αυτή τη φάση, για την πορεία και την οικονομία της χώρας» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης (TV100), ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, στην Καστανιά Ημαθίας, τονίζοντας ότι θεωρεί ότι «δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο».

«Ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να γίνει θα ήταν οι πρόωρες εκλογές. Προσωπικά θεωρώ ότι τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει» δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, σημειώνοντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν «καταστροφή» για την πορεία και για την οικονομία της χώρας και ενάντια στα μηνύματα που φαίνεται να έρχονται το τελευταίο διάστημα στον τομέα αυτό.

Χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό» το γεγονός ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το πρώτο εξάμηνο του έτους «είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα», ενώ υπογράμμισε ότι «φαίνεται ότι η ύφεση σιγά σιγά αρχίζει να μειώνεται, συγκρατείται».

Εξέφρασε επίσης, την εκτίμηση ότι «το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά» και από την αμέσως επόμενη χρονιά «θα αρχίσουμε να πάλι να έχουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».