Άνοιγμα στη ΔΗΜΑΡ πραγματοποιεί το μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, με συνέντευξή του στη «Real News».

Ο Γιάννης Μπαλάφας ευθέως δηλώνει ότι υπάρχουν περιθώρια κοινού βηματισμού με το κόμμα της Ανανεωτικής Αριστεράς, στο πλαίσιο της στρατηγικής στόχευσης της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να διαμορφώσει ρεύμα εξουσίας.

«Στον στόχο μας για τη δημιουργία μιας ήρεμης δύναμης ανατροπής, εντάσσουμε και την ισότιμη σχέση μας με τη ΔΗΜΑΡ», τονίζει ο Γιάννης Μπαλάφας, ο οποίος απαντά και στην ερώτηση αν το κόμμα θα προλάβει ή βλέπει εκλογές το φθινόπωρο και τι θα γίνει με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν διαλυθεί.

«Θα αναπροσαρμόσουμε τα χρονοδιαγράμματα ανάλογα με τις ανάγκες της συγκυρίας. Οι συνιστώσες μαζί με όλο το δυναμικό των μελών και των φίλων του κόμματος θα δώσουν με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα τη μάχη για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Γιάννης Μπαλάφας αναφέρεται και στη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά του κατώτατου μισθού.

«Έχουμε ρητά δεσμευτεί ότι θα επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό και την κατώτατη σύνταξη στα επίπεδα του 2009. Πρόκειται για απόφαση που επικυρώθηκε ομόφωνα στο Συνέδριό μας».