Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος ανεβάζοντας τους αντιπολιτευτικούς τόνους, ενώ εκ νέου εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά του πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα τον κατηγόρησε ότι ενώ ήξερε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας συνειδητά επέλεξε να πει προεκλογικά ψέματα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε πως από το περιεχόμενο του βιβλίου του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας κ. Στάινμπρουκ και τη συνομιλία που είχε ο συγγραφέας με τον κ. Παπανδρέου τον Ιανουάριο του 2009, προκύπτει ότι ο σημερινός πρωθυπουργός ήξερε πολύ καλά την κατάσταση της οικονομίας και «συνειδητά επέλεξε να παραπλανήσει, να εξαπατήσει πολιτικά τον ελληνικό λαό».

Ήταν συνειδητή επιλογή του να πει ψέματα, συνέχισε και ακολούθως έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με δηλώσεις του κ. Παπανδρέου όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επένδυση της Cosco και τις προχθεσινές του δηλώσεις.

Επίσης πρόβαλε βίντεο με αρνητική αναφορά του κ. Παπανδρέου απέναντι στο ενδεχόμενο προσφυγής της χώρας στο ΔΝΤ αλλά και δηλώσεις σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις του κ. Σαχινίδη και του κ. Παπακωνσταντίνου μετεκλογικά για το ΔΝΤ και το μηχανισμό στήριξης.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από την αρχή μεθόδευσε την προσφυγή στο ΔΝΤ και την τριμερή επιτήρηση. Γι’ αυτό δεν πήρε εγκαίρως τα μέτρα που είχε προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς», είπε και κατηγόρησε τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι «κάτω από το άγχος της εσωκομματικής του μοναξιάς παρεκτρέπεται σε επιθέσεις εναντίον της Ν.Δ. και του αρχηγού της, διαστρεβλώνοντας τις οικονομικές προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Καλούμε τον κ. Παπάκωνσταντίνου να απολογηθεί για το παγκόσμιο βραβείο αναποτελεσματικότητας, πρόσθεσε και απηύθυνε πρόσκληση για δημόσια συζήτηση ενώπιον δημοσιογράφων για το πρόγραμμα της ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ με δήλωση του κ. Σαμαρά το Μάιο του 2009, με εκτίμηση για το έλλειμμα στο 4,4%, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. τότε ως υπουργός Πολιτισμού δε συμμετείχε στην κυβερνητική επιτροπή και ούτε είχε πρόσβαση στους οικονομικούς στόχους.

Τέλος με αφορμή δήλωση του αναπληρωτή Υπουργού Αμύνης, Πάνου Μπεγλίτη, ότι από το πρόγραμμα των εξοπλισμών ορισμένοι έκαναν καριέρες και περιουσίες, καθώς και σχετική απάντηση που έδωσε επ’ αυτού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής, ο κ. Παναγιωτόπουλος κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό άμυνας «να πει αυτά που ξέρει σ’ αυτούς που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι».