Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, τα στελέχη της ΝΔ με αναλυτικά τους σημειώματα κάνουν λόγο για ψεύδη, ασυνέπειες, λάθη και παραλείψεις που χαρακτηρίζουν τους 12 μήνες της κυβερνητικής θητείας, παραθέτοντας αρκετά στοιχεία ο κάθε ένας στον τομέα του.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ανέφερε: «Τα πράγματα ήταν δύσκολα. Με τους χειρισμούς της κυβέρνησης έγιναν ακόμα δυσκολότερα. Όλοι οι Έλληνες πολίτες βιώνουν το πρόβλημα της ακρίβειας. Όλοι οι φορείς της αγοράς επισημαίνουν το μεγάλο πρόβλημα της ρευστότητας. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχεται πως η κυβέρνηση έχει ουσιαστικό έλλειμμα στην αναπτυξιακή της πολιτική. Η παρελθοντολογία, τα ευχολόγια και η αδράνεια δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Το επιτείνουν σε μια κρίσιμη ώρα».

Ο Νίκος Δένδιας, υπεύθυνος του τομέα Προστασίας του Πολίτη, υπογράμμισε ότι είναι απογοητευτική η εικόνα που εμφανίζει ο τομέας της δημόσιας ασφάλειας. «Η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, η μετατροπή ολόκληρων περιοχών στο κέντρο της πρωτεύουσας σε γκέτο, η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας, η ανεμπόδιστη σχεδόν διακίνηση ναρκωτικών και πολλά άλλα, αποδεικνύουν καθημερινά ότι και σε αυτό τον τομέα η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου απέτυχε παταγωδώς», πρόσθεσε.

Η υπεύθυνη του τομέα Εθνικής Παιδείας, Ελίζα Βόζεμπεργκ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αναλώθηκε σε μονολόγους και ευχολόγια, επιχειρώντας να καλύψει με επικοινωνιακά τεχνάσματα τη δραστική περικοπή των κονδυλίων, την ανερμάτιστη πολιτική της, την πλήρη νομοθετική της απραξία και τη δραματική κατάσταση στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια της χώρας.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπεύθυνος του τομέα Περιβαλλοντικής Πολιτικής, υποστήριξε ότι στον ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ φάνηκε η ασυνέπεια μεταξύ της προεκλογικής ρητορικής και του κυβερνητικού του έργου στον τομέα του Περιβάλλοντος. «Η κυβέρνηση υπέστειλε τη σημαία του περιβάλλοντος και της πράσινης ανάπτυξης και αποδείχθηκε – και σε αυτόν τον τομέα – κατώτερη των περιστάσεων. Όσο κι αν προσπαθεί, με επικοινωνιακά τεχνάσματα, να παρουσιάσει δήθεν έργο, η πραγματικότητα την διαψεύδει», ανέφερε χαρακτηριστικά.