Αντιδράσεις από εμπόρους και εμποροϋπαλλήλους προκαλεί η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Γι’ αυτό τις αντιδράσεις προσπάθησε να λύσει σήμερα, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό MEGA» ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι τα καταστήματα είναι παντού ανοιχτά τις Κυριακές στην Ευρώπη.

«Έχουμε 17 εκατομμύρια τουρίστες. Είναι κρίμα να ψωνίζουν στην Ιταλία και να μην ψωνίζουν εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Δεν είναι λόγος να κλεινόμαστε στο καβούκι μας».

Ο υπουργός πρόσθσε ότι θα είναι επτά Κυριακές ανοιχτά όλα τα καταστήματα και τις υπόλοιπες μόνο τα μικρά καταστήματα. «Θα γίνεται με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη», είπε για να διαλευκάνει το τοπίο.
Και πρόσθεσε: «Εάν δεν υπάρχει τζίρος και να ανοίξουν τα μαγαζιά σε μια δυο μέρες θα κλείσουν. Εάν υπάρχει τζίρος, είναι κρίμα να χάσουμε την ευκαιρία».

Ξεκαθάρισε δε ότι: «Θα δώσουμε τη δυνατότητα στους αντιπεριφερειάρχες να ρυθμίζουν το θέμα των περιοχών. Ακούμε όλα τα επιχειρήματα αλλά δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε το καινούργιο επειδή κάποιες κοινωνικές ομάδες αντιδρούν».

Πρόσθεσε ότι: «Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα ενισχύσει τον τουρισμό και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Το θρησκευτικό συναίσθημα εξαρτάται από το άνοιγμα των καταστημάτων;», ρώτησε και είπε: «Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές θα είναι προαιρετικό».

Αναφέρθηκε όμως και στις ρυθμίσεις δανείων λέγοντας ότι: «Οκτώ στους δέκα συμπολίτες μας είναι ενήμεροι για τα δάνειά τους. Υπάρχει μία περίοδος χάριτος για αυτούς που έχουν τα κριτήρια».