Για το θέμα της κινητικότητας μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Είμαστε κάτω από πίεση χρόνου. Έχουν υπάρξει καθυστερήσεις που κάνουν ακόμη δυσκολότερες τις δύσκολες αποφάσεις», είπε και αναφέρθηκε στις αλλαγές που εφαρμόζει το υπουργείο Παιδείας. «Είναι θεσμική αλλαγή στο υπ. Παιδείας με τη διαθεσιμότητα 2.000 εκπαιδευτικών. Υπάρχει κινητικότητα που είναι πολύ αποτελεσματική. Στόχος μας είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», ανέφερε.

Ο κ. Κεδίκογλου υποστήριξε ότι «Όσο μεγαλύτερο Δημόσιο έχεις τόσο περισσότερους φόρους χρειάζεσαι για να το συντηρήσεις». Είπε ότι θα βγουν σε διαθεσιμότητα 2.000 εκπαιδευτικοί-μετατάσσονται 500-καταργούνται 46 ειδικότητες στα τεχνικά λύκεια. Είπε ακόμη ότι στο παρελθόν δημιουργούνταν ειδικότητες βάσει των αναγκών των καθηγητών. «Οι αλλαγές στο τεχνικό λύκειο είναι αλλαγές προς όφελος του συνόλου», τόνισε. Και είπε: «Τίθενται σε κινητικότητα και μπορούν να τοποθετηθούν σε άλλες σχολές. Οι απολύσεις δεν γίνονται για δημοσιονομικό όφελος ούτε για περιορισμό των δημοσίων υπαλλήλων. Αντικαθίστανται από νέες προσλήψεις που θα γίνουν με απολύτως διάφανο και αξιοκρατικό τρόπο».

«Όσοι μπουν στην ομάδα της κινητικότητας θα αξιολογηθούν. Όσοι μπήκαν με ΑΣΕΠ θα έχουν διαφορετική μεταχείριση», ανέφερε.

Και ξεκαθάρισε: «Δεν καταργεί κανείς κανένα δημόσιο ΙΕΚ. Τα δημόσια ΙΕΚ και τα ΤΕΙ δεν τα ακουμπά κανείς».
Για το θέμα της φορολόγησης των Ι.Χ. δεν θέλησε να αναφερθεί.

Πάντως, είπε, αναφερόμενος σε ένα σχόλιο του Γιώργου Παπαδάκη ότι «Ήμουν Σοβιετική Ένωση και δεν είχε αυτοκίνητο».