Οι ομάδες των Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο, εμπόδισαν την έκδοση ψηφίσματος της Ολομέλειας για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

Λαμβάνοντας το λόγο, προ ημερησίας διατάξεως στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, χαρακτήρισε ως ακραία υποκριτική τακτική αυτή που ακολούθησαν οι ομάδες των Χριστιανοδημοκρατών και των Σοσιαλιστών, που ναι μεν αποδέχθηκαν την πρόταση της ευρωομάδας της Ενωτικής Αριστεράς και των Πρασίνων να γίνει μία συζήτηση για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ, αλλά, όπως κατήγγειλε, εμπόδισαν να εκδοθεί κάποιο σχετικό ψήφισμα.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής έθεσε το ερώτημα, γιατί αποφασίστηκε να διεξαχθεί συζήτηση, χωρίς την υιοθέτηση ψηφίσματος, δηλαδή, χωρίς να αποτυπωθεί η πολιτική θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το σημαντικό θέμα του κλεισίματος της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης. Όπως είπε συγκεκριμένα ο Ν. Χουντής «στο ερώτημα που έχουν οι απολυθέντες στην ΕΡΤ, που είναι 2.600, και οι Έλληνες πολίτες για το ποια είναι η γνώμη, ποια είναι η απόφαση, ποια είναι η θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τι θα απαντήσουμε; Κάναμε μια συζήτηση; Σας παρακαλώ, λοιπόν, εξηγήστε μου γιατί ακολουθήσατε αυτή τη διαδικασία».

Στην απάντησή του ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, πήρε αποστάσεις από την απόφαση της Συνέλευσης των Προέδρων (Οργάνου που καθορίζει την Ημερήσια Διάταξη), τονίζοντας ότι «η συνέλευση των Προέδρων ούτως αποφάσισε για την Ημερήσια Διάταξη, ώστε να μην υπάρχει ψήφισμα σε σχέση με το θέμα αυτό. Αυτό δεν είναι κάτι που αποφασίζω εγώ, είναι τα πολιτικά κόμματα που αποφασίζουν εάν ένα θέμα θα συνοδεύεται από ψήφισμα ή όχι».

Σημειώνεται ότι, όπως αποκαλύφθηκε, στη Διάσκεψη των Προέδρων, οι Χριστιανοδημοκράτες μαζί με τους Σοσιαλιστές, δεν δέχτηκαν η συζήτηση για το κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης να συνοδεύεται από απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ, όπως είναι γνωστό, η ευρωομάδα της Αριστεράς (GUE/NGL), όχι μόνο πρότεινε να τεθεί το θέμα στην Ημερήσια Διάταξη, αλλά και μέσα στη Διάσκεψη των Προέδρων, ζήτησε να υιοθετηθεί ψήφισμα.