Ένα ιδιότυπο «φλερτ» ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ αναπτύσσεται τις τελευταίες μέρες μετά την αποχώρηση του Φώτη Κουβέλη από την κυβέρνηση.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ σπάει η πολιτική απομόνωση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς πλέον βλέπει εταίρους για την επόμενη μέρα και συνεργασίες για κυβέρνηση, σε περίπτωση που οι κάλπες τον αναδείξουν πρώτο κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει αναπτύξει ήδη μερική συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, φαίνεται να κοιτάζει προς τη ΔΗΜΑΡ, καθώς εκτιμάται ότι υπάρχει η δυνατότητα για ευρύτερη συνεργασία αριστεράς, κεντροαριστεράς, ενώ εξετάζονται και περιπτώσεις από το ΠΑΣΟΚ που διαφωνούν με τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση, αν και η όποια συζήτηση είναι πρώιμη.

Πρώιμη θεωρούν ότι είναι η συζήτηση και με τη ΔΗΜΑΡ, ωστόσο περιμένουν να ξεκαθαρίσει η στάση που θα έχει το κόμμα στην αντιπολίτευση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Θ. Μαργαρίτης δήλωνε προ ημερών ότι η ΔΗΜΑΡ μπορεί να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει κυβέρνηση, ενώ το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης τόνισε πως: «η ΔΗΜΑΡ και ο Φώτης Κουβέλης στο θέμα της ΕΡΤ πολιτεύθηκαν με ευθύνη, αλλά η γραμμή για ‘’αλά καρτ’ στήριξη έχει κοντά ποδάρια’’».