Προβλέπει επιπλέον έσοδα από φόρους 5 δισ. ευρώ.  Στο μέτωπο των δαπανών, περίπου 1 δισ. ευρώ θα είναι η θετική επίπτωση από τις φετινές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Στο προσχέδιο θα περιλαμβάνεται ειδική εισφορά επί των κερδοφόρων επιχειρήσεων.  

Αναλυτικά σήμερα:

Αναχωρεί σήμερα μετά το υπουργικό συμβούλιο το μεσημέρι για τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής Ευρώπης-Ασίας που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο.

Στις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ. στα γραφεία της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή η ψηφοφορία για την πλήρωση της κενής θέσεις στο προεδρείο της Κ.Ο. του κόμματος.

Στις 12:30 μ.μ. στη Βουλή συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου το υπουργικό συμβούλιο.

Στη 1 μ.μ. στην Περιφέρεια Κρήτης συνάντησης του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Στη 1:30 μ.μ. στην Περιφέρεια Κρήτης συνάντησης του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου και Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ).

Στις 6 μ.μ. περιοδεία του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων και μέλους του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Νίκου Σοφιανού στο κατάστημα «Hondos Center» επί της πλατείας Ομονοίας.

Στις 7:30 μ.μ. επίσκεψη του υποψηφίου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, στον Δήμο Κασσάνδρας και ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση στο ξενοδοχείο “Athos Palace” στην Καλλιθέα.

Στις 7:45 μ.μ. στις Βρυξέλλες σε δείπνο εργασίας θα παρακαθίσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής Ευρώπης-Ασίας.