«Είχαμε ευκαιρία να συζητήσουμε αναλυτικά με τον κ. Κουβέλη για την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά τις εξελίξεις στην ΕΡΤ, οι οποίες θέτουν ένα πρόβλημα θεσμικής λειτουργίας» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ χτες από την κυβέρνηση.

«Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη την πολιτική σταθερότητα. Εμείς λειτουργούμε ως εγγυητές αυτής επί τη βάση της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού του κοινοβουλευτικού συστήματος διακυβέρνησης» είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι τα τρία κόμματα κατέβαλλαν τεράστια προσπάθεια η οποία θα συνεχιστεί στη βάση της ειλικρίνειας και της θεσμικής ισοτιμίας για τις ανάγκες και τις προτεραιότητες της χώρας.

«Υπάρχει ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας που διέπει την κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά στη συνέχεια και απηύθυνε πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό να συναντηθούν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και να συζητηθεί «με καλόπιστο και υπεύθυνο τρόπο, πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί».

«Οι Έλληνες δε θέλουν να διαταραχτεί η πορεία της χώρας, θέλουν δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοιχτή και αξιόπιστη. Υπάρχει ανάγκη για ριζική μεταρρύθμιση, άμεσα, αλλά να είναι δομημένη, ψηφισμένη από τη Βουλή και με την ΕΡΤ να λειτουργεί. Περιμένουμε την αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Σαμαρά και ελπίζω το μήνυμα που στέλνουμε να είναι αντιληπτό από όλους, γιατί με αφορμή ένα ζήτημα καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε το πλαίσιο λειτουργίας της χώρας» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ