Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ ήδη, σύμφωνα με έγκυρες πηγές έχουν δρομολογηθεί αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, από το νέο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε την παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Αρχηγός παρέδωσε ήδη την παραίτησή του κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται επίσημα.

Κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι στις περιπτώσεις αλλαγής κυβέρνησης είθισται ο Αρχηγός να θέτει την παραίτησή του στη διάθεση της πολιτικής ηγεσίας για να την διευκολύνει, αλλά όλα αυτά θα ξεκαθαριστούν την Τετάρτη και για όποιες αλλαγές θα ενημερώσει σχετικά ο ίδιος ο υπουργός.

Σημειώνεται πάντως ότι το απόγευμα της Τρίτης ο κ. Χρυσοχοΐδης έστειλε το μήνυμα για αλλαγές στην κορυφή της ΕΛ.ΑΣ καθώς συγκάλεσε σύσκεψη στο υπουργείο, με τους κλαδάρχες της ΕΛ.ΑΣ και τους επιτελείς κυρίως της ΓΑΔΑ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στην οποία δεν κλήθηκε ο Αρχηγός και κανένας από τους αντιστρατήγους της ΕΛ.ΑΣ, όπου συζητήθηκε το γενικό πλαίσιο της αντεγκληματικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης, κυρίως στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Τα γεγονότα όπως εξελίσσονται προκάλεσαν την αντίδραση της τέως υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, η οποία πριν από λίγο έκανε την εξής δήλωση:

«Σε λίγες ώρες μετά από “αντικειμενική” αξιολόγηση (!) ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ. Θυμίζω στον κ.Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης. Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛ.ΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς. Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις, χωρίς κομματικά κριτήρια και χωρίς ούτε μια στιγμή να του έχει περάσει από το μυαλό το κομματικό κράτος. Σε αναμονή των επόμενων ρεβανσιστικών επιθέσεων της νέας Δεξιάς».