Άνοιξαν πριν από περίπου δύο ώρες οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές και μέχρι στιγμής η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά.

Κανονικά στις θέσεις τους βρίσκονται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και τα περισσότερα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, σύμφωνα με όσα ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι έφοροι εκλογών της Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης. Όπως σημείωσαν, η απουσία μελών εφορευτικών επιτροπών σε εκλογικά τμήματα είναι η συνηθισμένη και δεν επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία των εκλογών.

Χωρίς προβλήματα άνοιξαν οι κάλπες και στους νόμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως δήλωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, Πόπη Μπαλλά.

Χωρίς ουσιαστικά προβλήματα ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία στα 1332 εκλογικά τμήματα των πέντε νομών της Στερεάς Ελλάδας. Σύμφωνα με τους 5 εφόρους των εκλογικών περιφερειών στη Φθιώτιδα, την Εύβοια, τη Φωκίδα, την Ευρυτανία και τη Βοιωτία όλα τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στην ώρα τους και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα πέρα από τα γνωστά προβλήματα με τις εφορευτικές επιτροπές, ωστόσο η διαδικασία εξελίσσεται κανονικά.

Σημειώνεται ότι μόνο ορισμένα μέλη των εφορευτικών επιτροπών παρουσιάστηκαν και με αυτά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία των βουλευτικών εκλογών.

Στη Φθιώτιδα αυτή την ώρα προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας. Η προσέλευση των ψηφοφόρων πάντως χαρακτηρίζεται αρκετά καλή.

Κανονικά ξεκίνησε και εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία και στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ αυτό που καταγράφεται είναι η απουσία μελών των εφορευτικών επιτροπών.  Σημειώνεται ότι στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λειτουργούν 1.616 εκλογικά τμήματα και επτά ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών, όπου είναι εγγεγραμμένοι 686.902 εκλογείς.

Ίδια είναι η εικόνα και στα 1.525 εκλογικά τμήματα της εκλογικής περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι γραμματείς ήταν κανονικά στις θέσεις τους, ενώ δεν παρουσιάστηκαν σημαντικές ελλείψεις στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η διευθύντρια διοικητικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και υπεύθυνη των εκλογών για την ΠΕ Κοζάνης Αννίτα Καρακούλα, «τα μικροπροβλήματα που αντιμετωπίσαμε στις πολύ πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις έχουν εξαλειφθεί πλήρως, ενώ ήδη έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Εσωτερικών για την ομαλή εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας».

Εθνικές Εκλογές 2019: Στη μάχη του σταυρού ρίχνονται την Κυριακή 7 Ιουλίου οι υποψήφιοι βουλευτές. Οι ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες και πάλι, 1,5 περίπου μήνα μετά τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες ανέδειξαν πρώτη δύναμη τη Νέα Δημοκρατία με σημαντική διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Τα πολιτικά κόμματα πρέπει να συγκεντρώσουν τουλάχιστον το 3% των ψήφων για να μπορέσουν να εκλέξουν βουλευτή.

Αυτή τη φορά, οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν ποιος θα τους εκπροσωπήσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Η ψηφοφορία διαρκεί από τις 07:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα. Στις Βουλευτικές Εκλογές 2019, ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ υποψηφίων του συνδυασμού, σημειώνοντας στο ψηφοδέλτιο σταυρό προτίμησης παραπλεύρως του ονόματός τους. Ψηφίζουμε αποκλειστικά με σταυρό (+) στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά του ψηφοδελτίου. Εάν βάλουμε σταυρό, και αριστερά και δεξιά, το ψηφοδέλτιο θεωρείται άκυρο.

Exit poll: Με το κλείσιμο των καλπών την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019, στις 19:00, θα μεταδοθεί το κοινό exit poll 2019, δίνοντας μια πρώτη εικόνα της εκλογικής μάχης. Αμέσως μετά ξεκινά η μετάδοση των αποτελεσμάτων των Εθνικών Εκλογών 2019 μέσω του υπουργείου Εσωτερικών και της Singular Logic.

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Το newsbeast.gr, όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία εδώ και εννιά χρόνια, θα καλύψει έγκυρα και αναλυτικά όλες τις εξελίξεις, ενημερώνοντας άμεσα τους αναγνώστες του για το exit poll και τη ροή των αποτελεσμάτων.

Δείτε τους δυναμικούς εκλογικούς χάρτες: τα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών 2019